Το 88% της Business Insider ανήκει πλέον στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Axel Springer

Το 88% της Business Insider ανήκει πλέον στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Axel Springer

Ο γερμανικό όμιλος μέσων ενημέρωσης Axel Springer ανακοίνωσε επίσημα ότι προχώρησε στην εξαγορά του 88% της Business Insider έναντι 343 εκατ. δολαρίων

Ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Axel Springer συμφώνησε να αγοράσει ποσοστό 88% στην Business Insider έναντι 343 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος Springer είπε ότι ήδη κατέχει περίπου το 9% της Business Insider, η οποία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα businessinsider.com με 76 εκατομμύρια μεμονωμένους επισκέπτες το μήνα. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών για θέματα ανταγωνισμού, επισημαίνει το Bloomberg.

"Η συναλλαγή είναι βασικό στοιχεία της στρατηγικής της Axel Springer να αναπτυχθεί προσφέροντας δημοσιογραφία με ψηφιακά μέσα σε αγγλόφωνες περιοχές", ανέφερε ο όμιλος Springer σε ανακοίνωση.

"Η εξαγορά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική του Ομίλου μας να αυξήσει την ψηφιακή του παρουσία, να διευρύνει το δημοσιογραφικό του χαρτοφυλάκιο στον αγγλόφωνο χώρο και να αναπτυχθεί στην καινοτόμο ψηφιακή δημοσιογραφία», ανακοίνωσε ο Όμιλος Axel Springer, στο οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι εφημερίδες «Bild» και «Die Welt". Πριν από λίγο καιρό είχε αποτύχει να αγοράσει τους Financial Times, οι οποίοι κατέληξαν στην ιαπωνική Nikkei.

Σύμφωνα, πάντως, με αναλυτές του κλάδου, ο Όμιλος Axel Springer προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αναπτυχθεί ως πλατφόρμα για διαδικτυακές ειδήσεις, καθώς συρρικνώνεται η δημοτικότητα των εφημερίδων του. Επιπλέον, οι οικονομικές ειδήσεις εξελίσσονται σε εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα των ΜΜΕ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network