Το BBC απαγορεύει στο προσωπικό του να πάει σε Gay Pride

Το BBC απαγορεύει στο προσωπικό του να πάει σε Gay Pride
shutterstock

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το προσωπικό του BBC, που καλείται να είναι πολιτικά ουδέτερο, οφείλει να μην παρίσταται σε διαδηλώσεις ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας.

Οι δημοσιογράφοι του BBC ανακοίνωσαν ότι οι νέοι κανόνες για την αμεροληψία ενδέχεται να μην τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ΛΟΑΤΚΙ+ πορείες Υπερηφάνειας, ακόμη και χωρίς τη δημοσιογραφική ιδιότητα, σε περίπτωση που η παρουσία τους θεωρηθεί ένδειξη πολιτικής κατεύθυνσης.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, παρουσίασε αυτούς τους ακατανόητους κανόνες την Πέμπτη, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αντίληψη του κοινού ότι το BBC είναι ένα αμερόληπτο μέσο, μετά από μακροχρόνια κριτική που ασκείται από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης σχετικά με φερόμενη μεροληψία του προσωπικού της εταιρείας σε συγκεκριμένα θέματα.

Εκτός από τις αυστηρές νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Davie εισήγαγε την απαγόρευση των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού να συμμετέχουν σε “δημόσιες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα”.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι “απαιτείται κρίση ως προς τα ζητήματα που είναι αμφιλεγόμενα σε σχέση με πορείες ή διαδηλώσεις”, αν και οι περισσότερες πορείες είναι αμφισβητούμενες σε κάποιο βαθμό.

Δημοσιογράφοι του BBC σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στον Guardian ότι οι διευθυντές τους είχαν ενημερώσει ότι ενώ οι πορείες Υπερηφάνειας δεν αναφέρονται συγκεκριμένα από τις οδηγίες, οι δημοσιογράφοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν λόγω των νέων κανόνων.

Πηγές του BBC δεν το αμφισβήτησαν, αλλά δήλωσαν ότι η ερμηνεία των κανόνων θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών διευθυντών. Τόνισαν δε ότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στις πορείες Υπερηφάνειας στους κανόνες, αλλά ουσιαστικά υπονοείται. Οι υπάλληλοι του BBC που δεν εργάζονται στα τμήματα ειδήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες πορείες και διαδηλώσεις.

Να σημειωθεί, ότι εκτός των Pride, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και οι πορείες για το Black Lives Matter θα είναι απαγορευμένες για το προσωπικό των ειδήσεων, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα