Παρίσι 2024: Το breakdance στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρίσι 2024: Το breakdance στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Χορευτής breakdance shutterstock

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ασχολείται ήδη με τους Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι και μεταξύ άλλων αποφάσισε την ένταξη του breakdance ως Ολυμπιακό άθλημα.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να μην πραγματοποιήθηκαν ακόμη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊου, ωστόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ασχολείται ήδη με την Ολυμπιάδα του 2024 που θα διεξαχθεί στο Παρίσι.

Οι ιθύνοντες προχώρησαν στην ένταξη ενός νέου αθλήματος, του χορού breakdance, δεσμευόμενοι για την “πλήρη ισότητα των φύλων”. Όπως δηλώνει ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής “θα έχουμε ακριβώς 50% συμμετοχή ανδρών και γυναικών μετά την ισότητα των φύλων που έχει ήδη επιτευχθεί για το Τόκιο 2020, το οποίο θα έχει περίπου 49% συμμετοχή γυναικών”.

Όσο για το νέο άθλημα, εκτός από την επιδίωξη για ισορροπία στη συμμετοχή των δύο φύλων, οι αρμόδιες αρχές θέλουν να κάνουν τους αγώνες και “πιο αστικούς”.

Όπως αναφέρει το euronews, τα νέα έγιναν δεκτά με χαρά από τον Βρετανό breakdancer Karam Singh. “Θα είναι υπέροχο καθώς μας δίνει μεγαλύτερη αναγνώριση ως άθλημα”, είπε. “Και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προσελκύσει νέους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν μερικά από τα παραδοσιακά αθλήματα”, συμπλήρωσε.

Ορισμένοι, ωστόσο, εξέφρασαν ανησυχίες ότι το breakdance, το οποίο επηρεάζεται από τη γυμναστική, την capoeira και το kung fu, μπορεί να χάσει την αυθεντικότητά του με το να γίνει μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για να κάνει χώρο για τα νεότερα αθλήματα, η ΔΟΕ μειώνει τον αριθμό στις κατηγορίες άρσης βαρών και πυγμαχίας και απέρριψε αιτήματα για άλλες νέες εκδηλώσεις, όπως μικτός αθλητισμός cross-country και παραλιακή κωπηλασία. Η συνολική ποσόστωση αθλητών θα μειωθεί επίσης σε 10.500, περίπου 500 λιγότεροι από αυτούς που αναμένονταν στο Τόκιο.

Ήρθε η ώρα οι επίδοξοι χρυσοί Ολυμπιονίκες να συντονιστούν για να καταπλήξουν τους θεατές με τις χορευτικές φιγούρες και τα ακροβατικά τους. Το Παρίσι τους περιμένει!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα