Υπάρχει χωριό που λέγεται “Fucking” και (δυστυχώς) αλλάζει όνομα

Υπάρχει χωριό που λέγεται “Fucking” και (δυστυχώς) αλλάζει όνομα
Χωριό της Αυτρίας unsplash

Το αυστριακό χωριό Fucking πήρε την απόφαση να αλλάξει την ονομασία του, καθώς οι κάτοικοι αγανάκτησαν από τους χλευασμούς που προκαλούσε η αγγλική σημασία της ονομασίας του χωριού τους.

Ένα μικρό χωριό της Αυστρίας “Fucking” πήρε τη μεγάλη απόφαση να ξεφορτωθεί αυτό το… άβολο όνομα, που έχει δεχτεί πολλούς χλευασμούς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του μικρού αυτού χωριού Andrea Holzner το όνομα θα αλλάξει σε “Fugging” από την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου του 2021.

Η μικρή κοινότητα των περίπου 100 ατόμων που βρίσκεται στην Άνω Αυστρία ασκούσαν πιέσεις στις αρχές ζητώντας να αλλάξει το όνομα το χωριού, εδώ και χρόνια.

Ο ντόπιοι, σύμφωνα με το dw.com, αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση τα τελευταία χρόνια καθώς πολλοί είναι οι τουρίστες που σπεύδουν στο χωριό τους για να φωτογραφηθούν με την πινακίδα που γράφει το αστείο όνομα.

Από την άλλη υπάρχουν πολλοί ακτιβιστές που αγαπούν το όνομα “Fucking”, αφού μάλιστα το χρησιμοποιούν για την προβολή της δράσης τους. Για παράδειγμα κάποιες ομάδες χρησιμοποιούν την πινακίδα με το όνομα του χωριού προσθέτοντας το μήνυμά τους “Το περιβάλλον είναι -Fucking- σημαντικό!”.

Το χωριό διατηρεί το συγκεκριμένο όνομα για περισσότερα από 1.000 χρόνια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version