Το Cirque du Soleil κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – 3.500 άνθρωποι στον δρόμο

Το Cirque du Soleil κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – 3.500 άνθρωποι στον δρόμο
Φωτογραφία αρχείου AP

Το περίφημο τσίρκο Cirque du Soleil δεν άντεξε την αναστάτωση και τη διακοπή παραστάσεων λόγω του κορονοϊού και με χρέη που αγγίζουν το 1 δισ αναγκάζεται να κηρύξει πτώχευση. Περίπου 3.500 υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το παγκοσμίου φήμης τσίρκο Cirque du Soleil του Λας Βέγκας, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα, η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ ανέφερε ότι η πτώχευσή της αποδίδεται στην “τεράστια αναστάτωση και στην αναγκαστική διακοπή των παραστάσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού” και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Η κατάθεση πτώσευσης έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή διακοπή των παραστάσεων, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των “O”, “Michael Jackson One” και “The Beatles LOVE”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να “υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil”.

Ωστόσο η Cirquedu Soleil “πνίγεται” με χρέος σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Στον απόηχο της κρίσης που έχει εισέλθει η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.  

“Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil ήταν ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός”, δήλωσε ο Daniel Lamarre, Διευθύνων Σύμβουλος του Cirque du Soleil Entertainment Group. 

“Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των σόου μας λόγω του κορονοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας”.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα