Το Facebook διέγραψε το προφίλ του γιατί 'ανέβασε' φωτογραφία της ετοιμοθάνατης γυναίκας του

Το Facebook διέγραψε το προφίλ του γιατί 'ανέβασε' φωτογραφία της ετοιμοθάνατης γυναίκας του
FACEBOOK

Ο ίδιος εξηγεί το σοβαρό λόγο για τον οποίο χρησιμοποίησε μια φωτογραφία που για τον περισσότερο κόσμο είναι σοκαριστική

Το Facebook διέγραψε το προφίλ ενός χρήστη, επειδή "ανέβασε" φωτογραφία της ετοιμοθάνατης συζύγου του λίγους μήνες μετά το θάνατό της

Η σύζυγος του Elliott Lowe, Donna, διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου στις 22 Δεκεμβρίου του 2016. Η ζωή του ζευγαριού και των τεσσάρων παιδιών τους θα άλλαζε για πάντα.

Παρά τη γενναία μάχη που έδωσε, η 32χρονη γυναίκα νικήθηκε από τον καρκίνο τον Αύγουστο του 2017, καθώς η νόσος της ήταν σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη αυτής της περιπέτειας που δεν είχε αίσιο τέλος, ο Elliott μοιράστηκε στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες της αγαπημένης του γυναίκας λίγο πριν πεθάνει, αποκαλύπτοντας μια δύσκολη αλλά μεγάλη αλήθεια. Η Donna είχε ματαιώσει τα αναγκαία τεστ,  γεγονός που σημαίνει ότι με μία πιο έγκαιρη διάγνωση τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Στόχος του 44χρονου ήταν με την κίνηση αυτή να ευαισθητοποιήσει όλες τις γυναίκες - και όλους τους ανθρώπους - για την ανάγκη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, σε μία εποχή που η ιατρική κάνει θαύματα και πολλές μορφές καρκίνου είναι αντιμετωπίσιμες και ιάσιμες. Και να περάσει το μήνυμα ότι με τον τρόπο αυτό, ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Το Facebook διέγραψε το προφίλ του γιατί 'ανέβασε' φωτογραφία της ετοιμοθάνατης γυναίκας του
FACEBOOK

Τα post του Elliott έγιναν viral σε χρόνο ρεκόρ και χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο μήνυμά του, είτε με το να του συμπαρασταθούν, είτε εξαίροντας τη γενναιότητά του.

Η απροσδόκητα υψηλή κίνηση στο προφίλ του ωστόσο - σε συνδυασμό ενδεχομένως με τη φωτογραφία της ετοιμοθάνατης γυναίκας που αντιβαίνει την πολιτική του Facebook - είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διαγραφή του προφίλ του. Σε μία στιγμή που όπως λέει ο ίδιος, τόσο αυτός όσο και τα τέσσερα παιδιά του αγωνίζονται καθημερινά για το πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις ζωές τους...

SHARE:

24Media Network