To κοκτέιλ με τις λιγότερες θερμίδες και πώς να νικήσετε την πείνα του hangover

To κοκτέιλ με τις λιγότερες θερμίδες και πώς να νικήσετε την πείνα του hangover
Tα πιο επικίνδυνα -θερμιδικά- αλκοολούχα ποτά είναι τα κοκτέιλ. Υπάρχει ένα που μπορείτε να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα. shutterstock

Ποια είναι τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες και πώς μπορείτε να νικήσετε τη λαχτάρα για φαγητό την επόμενη μέρα.

H Aυστραλία είναι η χώρα που ακόμα και σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν την προστασία των πολιτών από τον Covid-19. Για την ακρίβεια, είναι τα απομεινάρια του lockdown που έχει αρχίσει να εξαφανίζεται -σταδιακά- από τη Δευτέρα 11/8. Η πλήρης απελευθέρωση έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο, ενώ όσες ελευθερίες παρέχονται τώρα αφορούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους.

Η Αυστραλία είναι και η χώρα όπου την Πρωτομαγιά άνοιξε το πρώτο μπαρχωρίς αλκοολούχα ποτά και λίστα με 100 μπύρες, κρασιά και κοκτέιλ. Και ναι, το Brunswick Aces της Μελβούρνης είχε κόσμο έως ότου επιβλήθηκε νέο lockdown.

Όπως ξεχύνονται λοιπόν, στα μπαρ με τα αλκοολούχα ποτά οι εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας, μετά το τρίμηνο του αυστηρού εγκλεισμού, η διατροφολόγος Σάρα ντι Λορέντζο θέλησε να ενημερώσει (ή θυμίσει) πως ενόσω απολαμβάνουν αυτήν τη συνθήκη, δεν θα πάρουν επιπλέον κιλά. Δηλαδή, έδωσε τη λίστα με τα ποτά που έχουν τις λιγότερες θερμίδες, ανά ποτήρι.

Η τεκίλα είναι η “καλύτερη φίλη” όποιου κάνει διατροφή

Ένα ποτήρι κρασί έχει 160 θερμίδες -βέβαια κανείς δεν μένει στο ένα. Ένα ποτήρι σαμπάνια έχει 77 θερμίδες, ένα με τζιν και σόδα 83, ένα με βότκα και σόδα 83, μια μπύρα 144. Αυτές ήταν οι προτάσεις της ειδικού για το λαό, όπως προειδοποιούσε πως ο πραγματικός κίνδυνος -με την έννοια των θερμίδων- είναι τα πρόσθετα ζάχαρης. Δηλαδή, η προσθήκη αναψυκτικών και τα κοκτέιλ. Η εξαίρεση είναι το Aperol Spritz των 125 θερμίδων. Η κυρία ντι Λορέντζο είπε και ότι είναι χρήσιμο να πίνουμε και νερό, για να ενυδατωνόμαστε “και για να ελαχιστοποιηθεί η λαχτάρα για φαγητό, στο hangover της επόμενης ημέρας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version