ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στην Ελλάδα, όταν έρχεται η ώρα για φαγητό ταΐζουμε όσους είναι στο σπίτι μας -είτε θέλουν να φάνε, είτε όχι. Στη Σουηδία, ταΐζουν μόνο τα μέλη της οικοδέσποινας οικογένειας.

Γιατί οι Σουηδοί δεν ταΐζουν τους φιλοξενούμενους τους

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει debate που ξεκίνησε στο Reddit από ερώτηση χρήστη για το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει ποτέ κανείς σε σπίτι άλλου, εξαιτίας της θρησκείας ή της κουλτούρας. Η Σουηδία κέρδισε την προσοχή, για λάθος λόγο.

Clock plate of keto foods with 70% fat, 20%  protein and 10 % carbs

Fasting- Τι να προσέξεις στην τελευταία μόδα στις δίαιτες

Η διαλειμματική νηστεία είναι το τελευταίο trend για όσους αναζητούν τρόπους να χάσουν κιλά -και ενδεχομένως να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες. Περί τίνος πρόκειται και τι είναι χρήσιμο να προσέξεις.

Η Ακρόπολη συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"

Ώρα της Γης 2022: Στο "σκοτάδι" κτίρια και μνημεία - Έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά

Για μία ώρα ο ιερός βράχος της Ακρόπολης καθώς και άλλα εμβληματικά κτίρια της χώρας βυθίστηκαν στο σκοτάδι, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας συμμετοχικής εκστρατείας του WWF για το περιβάλλον, "Ώρα της Γης".

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

Γ. Δραγασάκης: Να ξαναδούμε τα θέματα αυτάρκειας - Ανέκδοτο η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στη συγκυρία

Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο παράγοντας αυτάρκεια τόσο της διατροφικής όσο και την ενεργειακής ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Δύο ελληνικά projects που μας μαθαίνουν να τρώμε

Δύο ελληνικά projects που μας μαθαίνουν να τρώμε

Η Δανάη και η Δάφνη βάζουν τους δικούς τους βιώσιμους κανόνες στη ζωή και το φαγητό τους. Μαθαίνουμε πώς είναι να ζεις σε μια φάρμα αβοκάντο στην Κρήτη και τι φυσικά προϊόντα βγαίνουν από ένα εργαστήριο, αποκλειστικά vegan.

Lab-grown vegan meat sample held by scientist. (Photo by GORODENKOFF PRODUCTIONS/SCIENCE / GPR / Science Photo Library via AFP)

Το νέο κρέας θα καλλιεργείται. Θα είναι νηστίσιμο;

"Σε 20 χρόνια θα είμαστε οι τρελοί που έσφαζαν ζώα" βεβαιώνει η παρουσιάστρια του Master Chef του Ισραήλ, Michal Ansky. Προηγουμένως, δοκίμασε κοτόπουλο που 'καλλιεργήθηκε' σε βιοαντιδραστήρα, με τεχνολογία ανάπτυξης ανθρώπινων βλαστοκυττάρων. Αυτή είναι η επόμενη ημέρα.

Γκότζι μπέρι

Πώς βοηθούν τα γκότζι μπέρι τα μάτια

Η τακτική κατανάλωση αποξηραμένων καρπών γκότζι μπέρι φαίνεται να βοηθά στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της εμφάνισης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Πορεία για τη κλιματική κρίση

Για το κλίμα ρε γμτ! 2022, η χρονιά που τα λόγια πρέπει να γίνουν έργα

Ο Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για τις ευκαιρίες για το κλίμα που έχουμε μπροστά μας και τα περιθώρια που στενεύουν επικίνδυνα.