Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την στροφή προς την εποχικότητα, το WWF υλοποιεί το Eat4Change, με κεντρικό στόχο την προώθηση της υπεύθυνης διατροφής.
Aνεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει debate που ξεκίνησε στο Reddit από ερώτηση χρήστη για το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει ποτέ κανείς σε σπίτι άλλου, εξαιτίας της θρησκείας ή της κουλτούρας. Η Σουηδία κέρδισε την προσοχή, για λάθος λόγο.
Το μπάρμπεκιου (ή ψήσιμο σε 'ανοιχτή' φλόγα) κάνει το φαγητό πιο νόστιμο για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ας δούμε ποιοι είναι -και πώς μπορούμε να τους βελτιώσουμε.
Η διαλειμματική νηστεία είναι το τελευταίο trend για όσους αναζητούν τρόπους να χάσουν κιλά -και ενδεχομένως να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες. Περί τίνος πρόκειται και τι είναι χρήσιμο να προσέξεις.
Η σαλμονέλα, τα καμπυλοβακτήρια, το -πιο επικίνδυνο- κλωστηρίδιο το διαθλαστικό και η 'ταινία'. Τι πραγματικά παθαίνουμε, αν φάμε κοτόπουλο που δεν έχει ψηθεί επαρκώς.
Η Ανάσταση του Κυρίου συνοδεύεται με ένα από τα πιο επικά φαγοπότια που υπάρχουν στην ελληνική κουλτούρα και κουζίνα. Κάτι που μπορούν να αλλάξουν οι ανατιμήσεις.
Για μία ώρα ο ιερός βράχος της Ακρόπολης καθώς και άλλα εμβληματικά κτίρια της χώρας βυθίστηκαν στο σκοτάδι, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας συμμετοχικής εκστρατείας του WWF για το περιβάλλον, "Ώρα της Γης".
Η βιώσιμη διατροφή βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας συμμετοχικής εκστρατείας του WWF για το περιβάλλον, "Ώρα της Γης" που θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 του Σαββάτου.
Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο παράγοντας αυτάρκεια τόσο της διατροφικής όσο και την ενεργειακής ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Η Δανάη και η Δάφνη βάζουν τους δικούς τους βιώσιμους κανόνες στη ζωή και το φαγητό τους. Μαθαίνουμε πώς είναι να ζεις σε μια φάρμα αβοκάντο στην Κρήτη και τι φυσικά προϊόντα βγαίνουν από ένα εργαστήριο, αποκλειστικά vegan.
"Σε 20 χρόνια θα είμαστε οι τρελοί που έσφαζαν ζώα" βεβαιώνει η παρουσιάστρια του Master Chef του Ισραήλ, Michal Ansky. Προηγουμένως, δοκίμασε κοτόπουλο που 'καλλιεργήθηκε' σε βιοαντιδραστήρα, με τεχνολογία ανάπτυξης ανθρώπινων βλαστοκυττάρων. Αυτή είναι η επόμενη ημέρα.
Η τακτική κατανάλωση αποξηραμένων καρπών γκότζι μπέρι φαίνεται να βοηθά στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της εμφάνισης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Το νέο trend είναι η μαύρη ζάχαρη. Που δεν έχει σχέση με τη λευκή ή την καστανή (σε γεύση, επεξεργασία ή διατροφική αξία). Τι άλλο θα δούμε; Πάμε να θυμηθούμε τι έχουμε δει ήδη.
Ο Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για τις ευκαιρίες για το κλίμα που έχουμε μπροστά μας και τα περιθώρια που στενεύουν επικίνδυνα.