Το NEWS 24/7 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ – Χιλιάδες περιμένουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο

Το NEWS 24/7 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ – Χιλιάδες περιμένουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο
Το NEWS 24/7 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ στην Ουκρανία NEWS 24/7

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ | Το NEWS 24/7 καταγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ, την πόλη που έχει μετατραπεί σε πύλη της Ουκρανίας προς τα δυτικά. (Vid)

Οι ουρές που δημιουργούνται στην υπόγεια διάβαση, στον χώρο υποδοχής και έξω από την είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού του Λβιβ της Ουκρανίας, είναι το τελευταίο εμπόδιο των αμάχων πριν την φυγή τους από τη χώρα. Σε αυτόν τον σιδηροδρομικό σταθμό σταματούν τα τρένα από τα βάθη της εμπόλεμης χώρας. Όσοι αποβιβάζονται έχουν συνήθως τρεις επιλογές: Είτε να μείνουν σε κάποια από τα ξενοδοχεία της πόλης -τα οποία πάντως στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πλέον γεμίσει- είτε να ψάξουν κάποιο δρομολόγιο λεωφορείου προς τα σύνορα με Πολωνία ή με Ρουμανία, είτε να προσπαθήσουν να μπουν στο πρώτο διαθέσιμο τρένο προς το Πρσέμισλ της Πολωνίας.

Και οι τρεις επιλογές έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς ο όγκος των πολιτών είναι τεράστιος. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 1.6 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, με τους 800.000 από αυτούς να έχουν κατευθυνθεί στην Πολωνία.

Εκείνοι που επιλέγουν να περιμένουν το επόμενο τρένο για τα πολωνικά σύνορα, είναι αναγκασμένοι να στηθούν στις ουρές εκατοντάδων μέτρων, με άγνωστο χρόνο αναμονής που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και τις 2 ή 3 ημέρες, συνωστισμένοι, όρθιοι για να μην χάσουν την σειρά τους και με τους εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο να είναι η μόνη τους ελπίδα για πρόχειρο φαγητό, νερό και ζεστά ροφήματα.

Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ του NEWS 24/7:

Δείτε φωτογραφίες από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ:

Το NEWS 24/7 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ NEWS 24/7

Το NEWS 24/7 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ NEWS 24/7

Το NEWS 24/7 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα