Το ‘πε και το ‘κανε: Ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν το φθινόπωρο στην Ουάσινγκτον

Το ‘πε και το ‘κανε: Ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν το φθινόπωρο στην Ουάσινγκτον
Ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν το φθινόπωρο στην Ουάσινγκτον AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας να προσκαλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ώρες αφότου είχε δηλώσει ότι "ανυπομονεί" για μια νέα συνάντησή τους.

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο Τραμπ απέρριψε το αίτημα του Πούτιν να επιτραπεί στις ρωσικές αρχές να ανακρίνουν Αμερικανούς πολίτες, σε αντάλλαγμα για την ανάκριση 12 Ρώσων, που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι είναι ήδη “σε εξέλιξη” οι συζητήσεις για την οργάνωση μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν.

“Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο και αυτές οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη” έγραψε η Σάντερες σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ανυπομονεί να ξαναβρεθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο πλαίσιο μιας «δεύτερης συνάντησης» μεταξύ τους, επιμένοντας στην άποψή του ότι η σύνοδος της Δευτέρας στο Ελσίνκι ήταν «πολύ επιτυχημένη».

«Η σύνοδος με τη Ρωσία ήταν μια μεγάλη επιτυχία, όχι (όμως) για τον πραγματικού εχθρό του λαού, τα ΜΜΕ των «Ψευδών Ειδήσεων»», έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ, που δέχθηκε δριμεία κριτική ακόμα κι από το ίδιο το στρατόπεδό του για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Ρώσο ομόλογό του.

«Αναμένω με ανυπομονησία τη δεύτερη συνάντησή μας προκειμένου να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε ορισμένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία συζητήσαμε, μεταξύ αυτών το τέλος της τρομοκρατίας, την ασφάλεια για το Ισραήλ, την εξάπλωση των πυρηνικών, τις κυβερνοεπιθέσεις, το εμπόριο, την Ουκρανία, την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Κορέα και άλλα» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα