Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή ειρήνης

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή ειρήνης

Η κυβέρνηση της Λιβύης ισχυρίστηκε ότι την Κυριακή δυνάμεις των ανταρτών επιτέθηκαν σε σειρά οχημάτων, που η ίδια αποκάλεσε ειρηνική αυτοκινητοπομπή, η οποία εκινείτο προς την πόλη προπύργιο των εξεγερμένων, τη Βεγγάζη, τραυματίζοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουλάχιστον 29 πολίτες.

Οπλισμένοι μαχητές επιτέθηκαν στην, ειρηνική, πομπή των οχημάτων, με πυρά και σφαίρες. Περίπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Κανείς δεν σκοτώθηκε. ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραίμ.

Είπε ακόμα ότι το περιστατικό έγινε κοντά στην Μπιν Τζαουάντ, μία πόλη που ως επί το πλείστον, ελέγχεται από τους αντάρτες.

Εν τούτοις δεν υπήρξε περαιτέρω επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές και η ηγεσία των αντικαθεστωτικών αρνήθηκε αρχικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το ζήτημα.

Ένας φύλαρχος της περιοχής, ο Μοχάμεντ Σαρίφ, είχε απευθύνει, νωρίτερα αυτό το μήνα, πρόσκληση εκ μέρους της κυβέρνησης, στο λαό της χώρας, να συμμετάσχουν σε μία συμβολική πορεία, " χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μετακίνησης ", από την πρωτεύουσα Τρίπολη στη Βεγγάζη, για να ενεργοποιήσουν συνομιλίες συμφιλίωσης, ανάμεσα στους εξεγερμένους και τους υποστηρικτές του καθεστώτος.

SHARE:

24Media Network