Το τελευταίο αντίο του Εμανουέλ Μακρόν στην Άνγκελα Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν
Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν JOHN THYS, POOL PHOTO VIA AP

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντήσει για τελευταία φορά ως Καγκελάριος τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η γαλλική προεδρία τιμά τη γαλλογερμανική συνεργασία.

Την ιστορική πόλη Μπον στην καρδιά της Βουργουνδίας, γνωστή για τα ιστορικά της μνημεία και τα περίφημα κρασιά της, επέλεξε ο Εμανουέλ Μακρόν για την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, πριν παραδώσει τη σκυτάλη της Καγκελαρίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για το «μεγάλο αντίο» που η γαλλική προεδρία παρουσιάζει και ως «μια προσωπική στιγμή» ανάμεσα στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Εμμανουέλ Μακρόν, που θα συνοδεύονται από τους συζύγους τους, Μπριζίτ Μακρόν και Γιόαχιμ Ζάουερ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

ADVERTISING

Στη Μπον και στο κάστρο της πόλης Κλο Βουζό, αργά σήμερα το απόγευμα, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα απονείμει στην Άνγκελα Μέρκελ τον Μεγαλόσταυρο, ανώτατη διάκριση, του Τάγματος της Λεγεώνας Τιμής.

Η Ευρώπη χρειάζεται μαζί τη Γερμανία και τη Γαλλία

«Θέλει να τιμήσει την Καγκελάριο για τα χρόνια της γόνιμης συνεργασίας που είχαν στόχο την ενίσχυση της γαλλογερμανικής διμερούς συνεργασίας αλλά και αυτής στο επίπεδο της ευρωπαϊκής σκηνής» δηλώνει η προεδρία, εφόσον σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο «η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει εάν Γερμανία και Γαλλία δεν είναι σύμφωνες μεταξύ τους.

Την Καγκελάριο και τη συνοδεία της θα υποδεχτεί ο Γάλλος πρόεδρος γύρω στις 5 το απόγευμα στο αεροδρόμιο της γειτονικής πόλης Ντιζόν.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης, η αγορά του κρασιού καθώς και το αρχιτεκτονικό κόσμημα Γοτθικού ρυθμού του 15ου αιώνα, πρώην λαϊκό νοσοκομείο «Les Hospices de Beaune» είναι στο πρόγραμμα της επίσκεψης. Μετά τις 7 το βράδυ θα ανηφορήσουν προς το κάστρο όπου θα γίνει η παρασημοφόρηση και θα ακολουθήσει δείπνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, Γερμανία
SHARE:

24Media Network