Το Βιετνάμ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας “Barbie”

Το Βιετνάμ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας “Barbie”
Margot Robbie Jordan Strauss/Invision/AP

Γεωπολιτικοί λόγοι κι ένας επίμαχος χάρτης, φαίνεται να στάθηκαν αφορμή για το Βιετνάμ να απαγορεύσει την προβολή της ταινίας "Barbie" στη χώρα.

Η προβολή της επερχόμενης ταινίας “Barbie” απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ και αφορμή φαίνεται να στάθηκε μια σκηνή που περιλαμβάνει χάρτη που απεικονίζει αμφισβητούμενες εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σημειώνεται για το Βιετνάμ ότι είναι μεταξύ των χωρών που αμφισβητούν τη διεκδίκηση της Κίνας σε όλη σχεδόν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι σαφές ποια σκηνή απεικονίζει αυτό που ένας ανώτερος αξιωματούχος αποκάλεσε την “προσβλητική εικόνα” της γραμμής με τις εννέα παύλες στην Κίνα

Η γραμμή των εννέα παύλων χρησιμοποιείται στους κινεζικούς χάρτες της Θάλασσας της Νότιας Κίνας για να δείξει τις εδαφικές διεκδικήσεις της.

Η Barbie δεν είναι η μόνη παραγωγή που έχει απαγορευτεί από το Βιετνάμ λόγω της γραμμής με τις εννέα παύλες.

Το 2019, η ταινία κινουμένων σχεδίων της “DreamWorks Abominable” απαγορεύτηκε για τον ίδιο λόγο. Τρία χρόνια αργότερα, η ταινία δράσης της Sony Uncharted έπεσε επίσης σε βάρος του Τμήματος Κινηματογράφου, ενός κυβερνητικού φορέα που είναι υπεύθυνος για την αδειοδότηση και τη λογοκρισία ξένων ταινιών.

Πριν από δύο χρόνια, το αυστραλιανό κατασκοπευτικό δράμα Pine Gap αφαιρέθηκε από την αγορά του Βιετνάμ από το Netflix, μετά από καταγγελία των αρχών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα