Το βιολί τους οι Τούρκοι: Μπορούμε να στείλουμε στρατό στη Λιβύη

Το βιολί τους οι Τούρκοι: Μπορούμε να στείλουμε στρατό στη Λιβύη
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ακολουθώντας τον Ερντογάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η Τουρκία μπορεί να στείλει στρατό στη Λιβύη, εφόσον της ζητηθεί.

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε πάνω στο τραπέζι το θέμα της πιθανής αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έθεσε και πάλι το ζήτημα επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα έχει ήδη πει ο πολιτικός του προϊστάμενος. 

“Ως γνωστόν έχουμε υπογράψει συμφωνία με τη Λιβύη που περιλαμβάνει μνημόνιο κατανόησης στα στρατιωτικά. Εφόσον έρθει σχετικό αίτημα από τη Λιβύη, τότε θα είμαστε σε θέση να το αξιολογήσουμε. Η Λιβύη διαθέτει κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ” τόνισε σχετικά ο Τσαβούσογλου. 

Για το θέμα των ελληνικών αντιδράσεων για τη συμφωνία είπε: “Η Συμφωνία που υπογράψαμε είναι σύννομη με το Διεθνές Δίκαιο, μπορούμε να συνεργαστούμε στις γεωτρήσεις με τη Λιβύη. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να αντιδράσουν νομικά. Για μας αποτελεί προτεραιότητα η προστασία των εθνικών μας συμφερόντων”. 

Τέλος, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι εφόσον δεν λάβουν τα F-35 από τις ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτική λύση για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα