Το ξέσπασμα 17χρονης μαθήτριας κατά του Τραμπ: ‘Γ@#%&ο σκ… δεν θέλω τα συλλυπητήριά σου’

Το ξέσπασμα 17χρονης μαθήτριας κατά του Τραμπ: ‘Γ@#%&ο σκ… δεν θέλω τα συλλυπητήριά σου’
President Donald Trump speaks during a meeting with campaign volunteer Shane Bouvet, in the Oval Office of the White House, Friday, Feb. 9, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP Photo/Evan Vucci

Μια μαθήτρια του σχολείου στη Φλόριντα, στο οποίο σημειώθηκε το μακελειό, "έβγαλε γλώσσα" στον Αμερικανό πρόεδρο, ζητώντας έργα και όχι λόγια

Το ξέσπασμα μιας μαθήτριας που βρισκόταν στο λύκειο της Φλόριντα την ώρα του μακελειού που κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, εναντίον του Αμερικανού προέδρου, έχει γίνει viral και σημείο αναφοράς στη συζήτηση κατά της οπλοκατοχής, που για μία ακόμη φορά άνοιξε στις ΗΠΑ στον απόηχο μιας πολύνεκρης τραγωδίας σε σχολείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέπεγε – για μία ακόμη φορά – το twitter, προκειμένου να στείλει “τις προσευχές και τα συλλυπητήριά” του στις οικογένειες των θυμάτων. Στο μήνυμά του συμπλήρωνε ότι “κανένα παιδί, δάσκαλος, κανείς άνθρωπος, δεν θα πρέπει πλέον να νιώθει ανασφαλής στα αμερικανικά σχολεία”. Βεβαίως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στα αμφιλεγόμενο θέμα της οπλοκατοχής, το οποίο με σθένος στήριξε προεκλογικά αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα από το ίδιο ακριβώς μέσο, το τόσο αγαπημένο Twitter του Αμερικανού προέδρου.

Αποστολέας μια 17χρονη με το όνομα Σάρα, η οποία φέρεται να φοιτά στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas της Φλόριντα, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Μέσω του λογαριασμού της (@chaddiebaddie) έγραψε απευθυνόμενη στον Αμερικανό πρόεδρο: “Δε χρειάζομαι τα συλλυπητήριά σου γ@#%&ο σκ…, οι φίλοι και οι δάσκαλοί μου πυροβολήθηκαν. Πολλοί από τους συμμαθητές μου είναι νεκροί. Κάνε κάτι αντί να στέλνεις προσευχές. Οι προσευχές δεν διορθώνουν αυτό που συνέβη. Αλλά ο έλεγχος των όπλων μπορεί να το αποτρέψει από το να ξανασυμβεί”.

Το μήνυμά της δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από τους υπόλοιπους χρήστες, οι οποίοι μέσω σε ελάχιστες ώρες το έκαναν retweet πάνω από 65.000 φορές. Μεταξύ αυτών και πολλοί επώνυμοι Αμερικανοί που τάσσονται ανοιχτά κατά της οπλοκατοχής. Η Σάρα, χωρίς να το προκαλέσει, έγινε ήδη σύμβολο μιας διαμάχης που ταλανίζει δεκαετίες τώρα την αμερικανική κοινωνία.

Όσο για την ίδια, στο τελευταίο της μήνυμα χθες έγραψε: “Σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Έκλαψα απελπισμένα επί ώρες. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας. Τώρα θα πέσω να κοιμηθώ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα