To YouTube σταμάτησε να δίνει χρήματα στον Τζέιμς Τσαρλς και υπάρχει λόγος

To YouTube σταμάτησε να δίνει χρήματα στον Τζέιμς Τσαρλς και υπάρχει λόγος
Instagram / @jamescharles

O Τζέιμς Τσαρλς είναι 22 χρόνων και θεωρείται γκουρού του makeup. Κάθε χρόνο έχει λαμβάνειν από το YouTube 2.5 εκατομμύρια δολάρια. Η πλατφόρμα αποφάσισε να 'κόψει' τη ρευστοποίηση του περιεχομένου του, μέχρι νεοτέρας.

O Τζέιμς Τσαρλς θα γίνει 22 χρόνων, στις 23 του Μάη. Το Γενάρη του 2021 ξεπέρασε τους 25 εκατομμύρια subscribers στο YouTube. Τη σήμερον ημέρα έχει 25.5 εκατομμύρια ‘ακολούθους’.

Eίχε συμπληρωθεί μια πενταετία από την ημέρα που έγινε ο πρώτος άνδρας που επιλέχθηκε για πρόσωπο της εταιρίας Cover Girl. Αυτό συνέβη το 2016. Το 2015 παρουσίασε το κανάλι του στο YouTube, όπου πόσταρε tutorials για makeup. Ήταν μόλις 16 χρόνων. Στα 18 απέκτησε τη δική του σειρά με προϊόντα μακιγιάζ και ρούχα και σταδιακά άρχισε να αποκτά εκατομμύρια followers και στο Instagram. To 2019 η περιουσία του εκτιμήθηκε στα 12 εκατομμύρια δολάρια.

O O James Charles Dickinson, ο οποίος είναι καταχωρημένος στα ‘πρακτικά’ ως ‘internet personality’ έχει κατά μέσο όρο 3.000.000 views τη μέρα. Λαμβάνει το ποσό των 150.000 δολαρίων το μήνα μόνο από το YouTube. Kάθε χρόνο ‘βγάζει’ από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ό,τι ποστάρει στην πλατφόρμα περί τα 2.5 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτά τα έσοδα διακόπτονται, μετά τις καταγγελίες για αποστολή ξεκάθαρα σεξουαλικών μηνυμάτων (με απόκρυφα ή όχι μέρη) σε δυο 16χρονα αγόρια. Την Πρωταπριλιά ο ίδιος ομολόγησε πως όντως, έκανε ό,τι του καταλογίζουν, μέσω video που πόσταρε στο κανάλι του.Ήταν διάρκειας 14 λεπτών και 16 δευτερολέπτων. Εμφανίστηκε χωρίς μακιγιάζ και ανέλυσε όλη την ιστορία του, από όταν ανακάλυψε το σεξουαλικό του προσανατολισμό μέχρι σήμερα. Το video αυτό έχει 8.558.443 views.

Ξεκίνησε από την αναφορά του σε όμοιες καταγγελίες που είχαν γίνει πριν δυο χρόνια, πριν ζητήσει συγγνώμη. Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ως προϊόν απελπισίας και απολογήθηκε σε όποιον προκάλεσε πρόβλημα με την ‘απαράδεκτη’ όπως είπε, συμπεριφορά του. Τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εξηγώντας πως αρχικά πίστευε πως τα αγόρια στα οποία απευθύνθηκε ήταν ενήλικα (“πίστεψα ό,τι μου είπαν για την ηλικία τους”) και υποσχέθηκε να είναι πιο προσεκτικός στο εξής. Τέλος, είπε πως μάλλον είναι η ώρα να πάρει ένα διάλειμμα από τα social media.

Λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε το τέλος μιας εκ των συνεργασιών του (με την εταιρία καλλυντικών Morphe) και σήμερα, Τρίτη 20/4 το BBC εξασφάλισε την επιβεβαίωση του YouTube, ως προς την πληροφορία που ήθελε την πλατφόρμα να ‘βγάζει’ τον Charles από το πρόγραμμα με συνεργάτες που έχει -και μέσω του οποίου γίνεται χρήματα το περιεχόμενο που ποστάρουν οι YouTubers. Δεν διευκρινίστηκε πόσο καιρό θα είναι εκτός προγράμματος. Εξηγήθηκε ότι το YouTube έκανε χρήση της πολιτικής υπευθυνότητας των δημιουργών που αναφέρει πως αν η συμπεριφορά κάποιου προκαλεί επανειλημμένα κακό στους χρήστες μας, την κοινότητα, τους υπαλλήλους ή το οικοσύστημα, πρέπει να αναλάβουμε δράση για να προστατεύσουμε την κοινότητα”.

Για την ιστορία, πριν ένα μήνα το YouTube έβγαλε από το ίδιο πρόγραμμα τον David Dobrik, ο οποίος ανήκει στους YouTubers που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από την πλατφόρμα. Έγινε γνωστός μέσω videos με φάρσες και έχει 19 εκατομμύρια subscribers.

Προηγήθηκε η κατηγορία εναντίον πρώην συνεργάτη του για βιασμό, εις βάρος γυναίκας ενώ δημιουργούσαν περιεχόμενο για τον Dobrik, το 2018. Αυτομάτως, σταμάτησε η ρευστοποίηση των τριών καναλιών που έχει. Μαζί με τα χρήματα από το YouTube ο Dobrik έχασε και αυτά από την EA Sports και την DoorDash.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα