Τουλάχιστον 12 αντάρτες και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Τουρκία

Τουλάχιστον 12 αντάρτες και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Τουρκία

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την απώθηση των ανταρτών του PKK από τις τουρκικές αρχές στα νοτιοανατολικά της χώρας, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 12 μαχητών και 2 αστυνομικών

Δύο αστυνομικοί, ένας στρατιώτης και 12 αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 48ωρο σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία για την απώθηση των ανταρτών, ανέφεραν χθες ο στρατός και το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων, ο θάνατος του στρατιώτη προήλθε από εκτόξευση πυραύλου χθες στην περιοχή Τσιζρέ, όπου 12 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν επίσης κατά τη στρατιωτική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αργά την Πέμπτη, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην ίδια περιοχή, όταν ο ίδιος, μαζί με μια ομάδα συναδέρφων του, δέχθηκε επίθεση με πύραυλο, την ώρα που επιχειρούσαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι Κούρδοι αντάρτες, σύμφωνα με το Dogan.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ένας ακόμη αστυνομικός σκοτώθηκε χθες Παρασκευή από βόμβα που εκτοξεύτηκε με σύστηµα τηλεχειρισµού στην περιοχή Σουρ, όπου οι τοπικές αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση διαδηλώσεων.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε για ακόμη μια φορά να "καθαρίσει" τη χώρα από τους αντάρτες του PKK, σημειώνοντας πως "περίπου 3.100 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2015 στο δικό μας έδαφος και στο εξωτερικό", αναφερόμενος στα αντίποινα του στρατού κατά του PKK στην Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, περίπου 10.000 άνδρες των τουρκικών δυνάμεων, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης και ελικόπτερα, έχουν εξαπολύσει ευρεία επιχείρηση κατά του PKK σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: