Τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στη Συρία το 2014

Τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στη Συρία το 2014

Η Unicef γνωστοποίησε σήμερα, ότι τη χρονιά που πέρασε περισσότερα από 160 παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Συρίας.

Το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, Unicef, στη Γενεύη κατήγγειλε σήμερα ότι, τουλάχιστον, 160 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις που στοχοθέτησαν σχολεία το 2014 στη Συρία, την ώρα που σχεδόν 1,6 εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μαθήματά τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

"Μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 68 επιθέσεις εναντίον σχολείων που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 160 παιδιά και να τραυματιστούν 343" επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου της Unicef Κριστόφ Μπουλιεράκ.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο απολογισμός αυτός "είναι σίγουρα υποτιμημένος" εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Ταμείο 1,3 έως και 1,6 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία δε μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί στην χώρα.

Η Unicef τονίζει ότι "Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν περιοχές όπου επικρατεί η ειρήνη και η εμπιστοσύνη για τα παιδιά χωρίς να υπάρχει ο φόβος να τραυματιστούν ή να πεθάνουν".

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές που τελούν υπό το μερικό ή πλήρη έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κυρίως στις επαρχίες Ράκα, Ντέιρ Εζόρ και στην ύπαιθρο του Χαλεπιού.

"Περίπου 670.000 παιδιά επηρεάζονται" σε αυτές τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις κλειστά, εξήγησε ο Μπουλιεράκ.

Στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι σε διάστημα σχεδόν 4 ετών, περιλαμβανομένων περισσότερων από 76.000 το 2014, την πλέον αιματηρή χρονιά της διένεξης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Unicef από την πλευρά της εκτιμά ότι περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις, περιλαμβανομένων 1, 7 εκατομμυρίων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network