Δέκα χρόνια για την ανοικοδόμηση

Δέκα χρόνια για την ανοικοδόμηση

Περισσότερα από δέκα χρόνια θα διαρκέσει η ανοικοδόμηση της πόλης Κράιστσερτς, η οποία επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Η ανοικοδόμηση της πόλης Κράιστσερτς, η οποία επλήγη από καταστροφικό σεισμό, θα διαρκέσει "πάνω από δέκα χρόνια", ανακοίνωσαν οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες θέλουν ωστόσο να φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων του σεισμού της 22ας Φεβρουαρίου, οι νεκροί είναι 161. Η αστυνομία εκτιμά ωστόσο ότι θα φθάσουν τους 240 καθώς αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί.

Ο τελευταίος επιζών ανασύρθηκε από τα συντρίμμια την επομένη του σεισμού.

"Η ανοικοδόμηση της πόλης θα διαρκέσει πάνω από δέκα χρόνια", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Κάρτερ.

Η συνοικία στην οποία βρίσκονται τα γραφεία επιχειρήσεων θα μείνει κλειστή για μήνες, καθώς το ένα τρίτο της πόλης όπου βρίσκεται η συνοικία αυτή, έχει καταστραφεί.

Όμως, οι αρχές της πόλης είναι αποφασισμένες να φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα η πόλη θα φιλοξενήσει επτά αγώνες στη διάρκεια του Κυπέλλου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 9 Σεπτεμβρίου ως τις 23 Οκτωβρίου.

Εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Στάδιο ΑΜΙ και την τελική απόφαση θα λάβει η επιτροπή Rugby New Zealand 2011, διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

SHARE:

24Media Network