Τουρκία: 103 απόστρατοι ναύαρχοι κατά Ερντογάν

Τουρκία: 103 απόστρατοι ναύαρχοι κατά Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Shutterstock

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι προωθεί την "ισλαμοποίηση του τουρκικού στρατεύματος" εξέδωσαν πρώην ναύαρχοι τα ξημερώματα της Κυριακής. "Απειλή πραξικοπήματος" βλέπει ο Ερντογάν

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση για προσπάθεια “Ισλαμοποίησης των ενόπλων δυνάμεων και για την προσπάθεια αλλαγής της Συνθήκης του Μοντρέ εξέδωσαν στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού Ναυτικού.

Στην ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι αναφέρονται στην σημασία της Συνθήκης του Μοντρέ, με αφορμή τηλεοπτική δήλωση του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αποχωρήσει και από άλλες συνθήκες, όπως έκανε με εκείνη της Κωνσταντινούπολης, φέρνοντας το Μοντρέ ως παράδειγμα.

Σημειώνεται ότι με την Συνθήκη του Μοντρέ ρυθμιζόταν το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου.

Η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει εκείνη των ναυάρχων “απόπειρα πραξικοπήματος” τονίζοντας ότι θα πρέπει “να προσέχουν τα όριά τους.

Ο αντιπρόεδρός της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για “υποστηρικτές του πραξικοπήματος” ενώ η εισαγγελία της Άγκυρας, όπως αναφέρει η Sabah, ξεκίνησε έρευνα για την ανακοίνωση.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα