Τουρκία: 37 συλλήψεις για διασυνδέσεις με το ISIS

Τουρκία: 37 συλλήψεις για διασυνδέσεις με το ISIS

Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος

Η  τουρκική αστυνομία συνέλαβε 37 άτομα που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας άλλος ύποπτος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικών στα σύνορα με τη Συρία.

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς είναι ένας Σύρος, ο οποίος εντοπίστηκε χθες, Τρίτη, στην προσπάθειά του να περάσει παράνομα στην Τουρκία με 5,25 κιλά TNT και εννέα πυροκροτητές.

Στο μεταξύ η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους σε εννέα επαρχίες, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια της νύχτας σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που είχαν στόχο υπόπτους που συνδέονται με το ΙSIS και οι οποίοι περιλαμβάνονταν σε καταλόγους με άτομα που παρακολουθούνταν από τις αρχές εδώ και τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους, 2 εκ των οποίων παιδιά, στην επαρχία Άδανα. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ένα 12χρονο κορίτσι από την Ινδονησία.

Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το ISIS και έχουν απελάσει περίπου 3.290 ξένους μαχητές από 95 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους. Επίσης έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 38.269 ανθρώπους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Burhan Ozbilici)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ερντογάν σε ρόλο ρυθμιστή της κρίσης στον Κόλπο

Νέο μήνυμα Ερντογάν: Αντίποινα αν δεν εκδώσετε τους Γκιουλενιστές

Τουρκία: Αστυνομικοί σκότωσαν δύο υπόπτους που σχεδίαζαν επίθεση του ISIS

SHARE:

24Media Network