Τουρκία: Αδιανόητο περιστατικό - Έκλεισαν τα φώτα σε φοιτητές γιατί διάβασαν τον Όρκο Ιπποκράτη

Φοιτητές διαβάζουν τον Όρκο του Ιπποκράτη με φακούς
Φοιτητές διαβάζουν τον Όρκο του Ιπποκράτη με φακούς CAPTION/YOUTUBE

Στο σκοτάδι τελέστηκε μέρος της τελετής αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ της Tουρκίας, καθώς φοιτητές ήθελαν να διαβάσουν τον Όρκο του Ιπποκράτη. Αντιδράσεις από την κοινότητα.

Σε μια άκρως αδιανόητη πράξη προέβησαν καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ της Tουρκίας, κλείνοντας τα φώτα στην τελετή αποφοίτησης, γιατί οι φοιτητές... ήθελαν να διαβάσουν τον πρωτότυπο Όρκο του Ιπποκράτη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive, στην αποφοίτηση οι καθηγητές ήθελαν να διαβαστεί μια τροποποιημένη εκδοχή του Όρκου της Ιατρικής του Ιπποκράτη μετά την τελετή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Οι φοιτητές της σχολής διάβασαν τελικά το πρωτότυπο του Όρκου της Ιατρικής του Ιπποκράτη σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Γενεύης, παρά τις απειλές της διοίκησης του πανεπιστημίου. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν τα φώτα και τις κουρτίνες για να τους εμποδίσουν, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης, ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει: «Δηλώνουμε περήφανοι για τους νέους συναδέλφους μας, οι οποίοι επιμένουν να υπερασπίζονται τον Όρκο της Ιατρικής και τις καθολικές αξίες της ιατρικής παρά τις πιέσεις».

Επίσης, στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής Capa του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης στις 20 Ιουνίου, ο όρκος του Ιπποκράτη άλλαξε και το τμήμα «σεξουαλικός προσανατολισμός του ασθενούς» λογοκρίθηκε. Μερικοί μαθητές που διάβασαν τον όρκο συνέχισαν να τραγουδούν το λογοκριμένο μέρος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Επιστήμη, Πανεπιστήμια
SHARE:

24Media Network