Τουρκία: Επιμένει με νέα NAVTEX στα νότια της Κρήτης

Τουρκία: Επιμένει με νέα NAVTEX στα νότια της Κρήτης

Η Τουρκία επιμένει και εκπέμπει νέα NAVTEX με την οποία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τους ισχυρισμούς ότι τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται ως τα Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Mε μια ακόμη NAVTEX η οποία εκπέμπεται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό, η Τουρκία επιχειρεί να προβάλλει ξανά τον ισχυρισμό για τουρκική υφαλοκρηπίδα η οποία εκτείνεται Νότια-Νοτιοανατολικά της Κρήτης όπως αναφέρει το militaire.gr.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς επικαλείται το παράνομο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και υποστηρίζεται μόνο από την Τουρκία και τους φιλότουρκους που επιδιώκουν να ελέγξουν τη Λιβύη.

Όσον αφορά την περιοχή ερευνών του NAUTICAL GEO είναι ίδια με την περιοχή της ΝΑVTEX 601/21 της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ, της οποίας η ισχύ έληξε την Τετάρτη. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου για ανεφοδιασμό, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες την 24 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την τουρκική φρεγάτα που τις προηγούμενες ημέρες παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου του ερευνητικό πλοίο, βρίσκεται ΝΑ Κρήτης σε διεθνή ύδατα, αναμένοντας την έξοδο του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα