Τουρκία: Ισόβια σε 9 για την επίθεση στην Άγκυρα το 2015

Φωτογραφία από διαμαρτυρία φοιτητών, μετά την επίθεση, τον Οκτώβριο του 2015
Φωτογραφία από διαμαρτυρία φοιτητών, μετά την επίθεση, τον Οκτώβριο του 2015 AP

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν 9 κατηγορούμενοι για τη βομβιστική επίθεση μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα το 2015.

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη εννέα ανθρώπους που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην φονικότερη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, τον Οκτώβριο του 2015.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έκαστος εκ των 9 κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε 101 ποινές ισόβιας κάθειρξης σε σχέση με αυτήν τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας, όπου τραυματίστηκαν επίσης εκατοντάδες άνθρωποι, κατά τη διάρκεια μιας φιλοκουρδικής συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν έκαστος σε μία ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε νεκρό στην επίθεση και άλλη μια ποινή ισοβίων για "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης".

ADVERTISING

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης άνω των 10.500 ετών για «πολλαπλές απόπειρες ανθρωποκτονίας».

Η τουρκική κυβέρνηση απέδωσε την επίθεση της 10ης Οκτωβρίου του 2015 στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία, ωστόσο, δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη.

Το δικαστήριο έκανε λόγο για 100 νεκρούς, αναφερόμενο στον επίσημο απολογισμό αυτής της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας, της φονικότερης που έχει ποτέ διαπραχθεί στην τουρκική επικράτεια. Το διάστημα μετά την επίθεση, οι αρχές μιλούσαν για έναν απολογισμό 102 νεκρών.

Σε συνολικά 36 φερόμενους υποστηρικτές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, πολλούς εξ αυτών ερήμην, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network