Τουρκία: Κάτω από 30% τα ποσοστά του ΑΚΡ - Η μεγαλύτερη "βουτιά" στα τελευταία 17 χρόνια

Τουρκία: Κάτω από 30% τα ποσοστά του ΑΚΡ - Η μεγαλύτερη "βουτιά" στα τελευταία 17 χρόνια
AP

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της της τουρκικής ερευνητικής εταιρείας KONDA, ενώ μειώνεται η επιρροή του ΑΚΡ, αυξάνεται αυτή του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κάτω από το 30% βρίσκονται τα ποσοστά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), δήλωσε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής ερευνητικής εταιρείας KONDA Μπεκίρ Αγάρντιρ αναφέροντας ότι το ΑΚΡ έχει το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 17 χρόνων.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι T24, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ΚONDA η οποία είχε προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή “τα ποσοστά του ΑΚΡ αυτή τη στιγμή είναι κάτω από 30%”.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της KONDA, ενώ μειώνεται η επιρροή του ΑΚΡ, αυξάνεται αυτή του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και φαίνεται ότι διατηρείται η ύπαρξη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ. Αναφέρει ακόμη ότι οι μισοί νέοι της Τουρκίας πιστεύουν ότι τα προβλήματα της χώρας δεν θα επιλυθούν με τους νυν πρωταγωνιστές και πως το 40% έχει την ίδια άποψη σε αυτό το θέμα. “Και οι υποστηρικτές του ΑΚΡ σήμερα λένε ‘όχι’ στο προεδρικό σύστημα”, αναφέρει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: