Τουρκία: Ανανέωσε την Navtex για το Οruc Reis

Τουρκία: Ανανέωσε την Navtex για το Οruc Reis
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ανοιχτά των ακτών της Αττάλειας τον Σεπτέμβριο του 2020 AP

H Tουρκία ανανέωσε τη Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis μέχρι τις 14 Νοεμβρίου όπως έγινε γνωστό το Σάββατο.

Πριν συμπληρωθεί 24ωρο από τη ανταλλαγή τηλεφωνημάτων Μητσοτάκη-Ερντογάν για τους σεισμούς,όπου ακούστηκε η λέξη “αλληλεγγύη”, η Τουρκία ανανεώνει τη NAVTEX για το Oruc Reis, μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου όπως αναφέρει το Militaire.gr.

Προ ημερών η Τουρκία είχε ακυρώσει Navtex που ήταν προγραμματισμένη για τις 28η Οκτωβρίου σε μία κίνηση καλής θέλησης, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Tην είδηση για τη νέα Navtex μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο EHA.

Η NAVTEX αφορά και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Η ανανέωση της Navtex αποδεικνύει στην πράξη ότι η Τουρκία συνεχίζει στη σκληρή γραμμή και επιχειρεί να επιβάλλει τετελεσμένα ενόψει του διαλόγου της με την Ελλάδα ο οποίος πάντως είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει ποτέ με τέτοιου είδους κινήσεις.

Η Αθήνα έτσι και αλλιώς έχει διαμηνύσει πολλές φορές ότι δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με το Reis να κάνει βόλτες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και ενίοτε να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η ελληνική απάντηση στη νέα τουρκική κίνηση. Και η Ελλάδα πάντως είχε ακυρώσει δική της Navtex που ήταν προγραμματισμένη για την εβδομάδα που πέρασε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα