Τουρκικά ΜΜΕ: “Εμπρακτη η αλληλεγγύη της Ελλάδας με την επίσκεψη Δένδια”

Τουρκικά ΜΜΕ: “Εμπρακτη η αλληλεγγύη της Ελλάδας με την επίσκεψη Δένδια”
INTIME NEWS

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο αντιμετώπισαν την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Αυτοπροσώπως ο Νίκος Δένδιας στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας», επισημαίνουν τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος. Ενδεικτικά, η εφημερίδα Σαμπάχ, αναφέρει ότι ο Νίκος Δένδιας έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε την Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, δείχνοντας έτσι την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στη δυσκολότερη ώρα της γειτονικής χώρας.

Οπως μεταδίδει από την Τουρκία η ΕΡΤ, τον θερμό εναγκαλισμό Δένδια – Τσαβούσογλου στο αεροδρόμιο Τσακίρ Πασά στα Άδανα, προβάλλουν σχεδόν όλα τα τουρκικά ενημερωτικά δίκτυα και δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι η Ελλάδα δείχνει αλληλεγγύη από τις πρώτες ημέρες της καταστροφής, με τη συμβολή της ΕΜΑΚ αλλά και με 80 τόνους ιατρικού εξοπλισμού και υλικών πρώτης βοήθειας.

Η ανάρτηση του πρακτορείου Anadolu ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Τουρκία για να επισκεφθεί τη ζώνη του σεισμού και στη συνέχεια να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνοδεύεται από την είδηση ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ, ανάρτησε «μια φράση που τα λέει όλα, ότι αυτό είναι υπέροχο».

Η στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε «πολύ χαρούμενος με την παρουσία του Νίκου Δένδια», επισημαίνεται από άλλα τουρκικά δίκτυα που υπενθυμίζουν ότι ο Νίκος Δένδιας έφτασε στο αεροδρόμιο των Αδάνων λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής, ενώ ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση, διάρκειας περίπου μισής ώρας.

H πτήση των δύο πάνω από την ζώνη καταστροφής, καλύφτηκε εκτενώς, πάντα με αναφορές στην Αθήνα «που στέλνει βοήθεια αλλά και στις ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης που συμμετέχουν στο έργο που διεξάγεται κάτω από τα ερείπια».

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, παραθέτει και δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «θα καταβάλλουμε προσπάθειες, για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου».

«Σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό, για να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα