Τούρκος κομάντο εξομολογείται: “Κόβαμε μέλη σώματος νεκρών Κούρδων – Από το ’90 εφαρμόζαμε πρακτικές του ISIS”

Τούρκος κομάντο εξομολογείται: “Κόβαμε μέλη σώματος νεκρών Κούρδων – Από το ’90 εφαρμόζαμε πρακτικές του ISIS”
Youtube

Ένας πρώην Τούρκος κομάντο που πλέον έχει αναθεωρήσει και ζει στην Ελλάδα έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, σοκάρει με την περιγραφή του για τις θηριωδίες του τουρκικού στρατού ενάντια των Κούρδων.

Ο Ιμπραήμ Γιαϊλαλί, που υπηρέτησε στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και σήμερα ζει στη χώρα μας έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, εξομολογείται στον Alpha ότι “αυτά που κάνει ο ISIS τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ‘90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις”.

Σοκάρει η περιγραφή του πρώην Τούρκου κομάντο ο οποίος, όπως αποκαλύπτει, είχε λάβει μέρος σε φρικαλεότητες κατά των Κούρδων. “Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του ΡΚΚ, κόβαμε τη μύτη και τα αφτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους, βγάζαμε φωτογραφίες”, αναφέρει.

“Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι του νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς τη δεκαετία του ’90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ’90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις”, συνεχίζει ο Ιμπραήμ Γιαϊλαλί.

“Θυμάμαι ότι είχαμε πιάσει έναν τραυματία αντάρτη που όμως ήταν ζωντανός και τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Είδα με τα μάτια μου να τον ρίχνουν στο κενό από εκεί”.

“Πραγματοποιούσαμε εισβολές, κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολούσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί έχασε τη ζωή του από τις φλόγες μέσα στο σπίτι του.

Στις μάχες κατά των Κούρδων, ο Γιαϊλαλί αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος των ανταρτών του ΡΚΚ για δύο χρόνια. Όπως αναφέρει, τότε συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε διαπράξει ως Τούρκος στρατιώτης.

“Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι. Ήθελαν να εξοντώσουν τον κουρδικό λαό. Αυτό που θέλουν είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα