Τουσκ: Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας

Τουσκ: Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε με επιστολή του τους ηγέτες των κρατών-μελών πως, δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη η επίτευξη συμφωνίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε σήμερα, με επιστολή του προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη βέβαιη η επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, καλώντας όλους τους ηγέτες να συμβάλουν προκειμένου να γεφυρωθούν τα εναπομείναντα χάσματα.

«Δεν υπάρχει ακόμη καμία εγγύηση ότι θα επιτύχουμε μια συμφωνία», υπογράμμισε στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΕ.

«Έχουμε διαφοροποιήσεις σε κάποια πολιτικά ζητήματα και έχω πλήρη επίγνωση του ότι θα είναι δύσκολο να τις ξεπεράσουμε. Συνεπώς, σας προτρέπω να επιδείξετε εποικοδομητική στάση», επισήμανε ο Τουσκ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «καλύτερη χρονική στιγμή για έναν συμβιβασμό».

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, αυτό «θα αποτελέσει μια ήττα τόσο για την Βρετανία, όσο και την ΕΕ και μια γεωπολιτική νίκη για όσους επιδιώκουν να μας διαιρέσουν».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
SHARE: