Ανατριχιαστικές ιστορίες στο Μάντσεστερ: Ζευγάρι Πολωνών σκοτώθηκε, σώθηκαν τα παιδιά

Ανατριχιαστικές ιστορίες στο Μάντσεστερ: Ζευγάρι Πολωνών σκοτώθηκε, σώθηκαν τα παιδιά

Ανείπωτη η τραγωδία από τη πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ μετά την συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Ανθρώπινες ιστορίες που συγκλονίζουν και οικογένειες που ξεκληρίστηκαν

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Μάντσεστερ μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 59. Μάλιστα, είκοσι από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης στο Μάντσεστερ βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Όσο περνάει η ώρα ολοένα και ταυτοποιούνται οι νεκροί και έρχονται στο φως τραγικές ανθρώπινες ιστορίες. Ήδη έγιναν γνωστές οι ταυτότητες των πρώτων θυμάτων, τα οποία είναι στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά και γονείς που περίμεναν να τα παραλάβουν μετά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Τραγική είναι η ιστορία ενός ζευγαριού Πολωνών, της 40χρονης Angelika και του 42χρονου Marcin Klis. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Βίτολντ Βαζικόφσκι πρόκειται για δύο γονείς που σκοτώθηκαν φτάνοντας στον χώρο για να πάρουν τα παιδιά τους. “Οι γονείς πήγαν στο στάδιο για να πάρουν τις κόρες τους και δυστυχώς οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως είναι νεκροί. Τα παιδιά είναι ασφαλή”, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM. Πρόσθεσε ότι ένας ακόμη Πολωνός τραυματίστηκε στην έκρηξη και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Τα πρώτα δύο θύματα που αναγνωρίστηκαν ήταν η 8χρονη Saffie Rose Roussos, κυπριακής καταγωγής, και η 18χρονη Georgina Callander. Μάλιστα η μητέρα της άτυχης 8χρονης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και δεν γνωρίζει ότι η κόρη της σκοτώθηκε, ενώ η αδερφή της νοσηλεύεται και αυτή εκτός κινδύνου.



Άλλα θύματα που αναγνωρίστηκαν ήταν η 15χρονη Olivia Campbell, η 32χρονη Kelly Brewster, η 18χρονη Georgina Callander, ο 28χρονος John Atkinson, καθώς και δύο μητέρες που περίμεναν να πάρουν τα παιδιά τους από το live. Πρόκειται για την 45χρονη Alison Howe και τη 47χρονη Lisa Lees.

Συγκλονιστική ήταν η χτεσινή έκκληση της Βρετανίδας τραγουδίστριας Charlotte Campbell, η οποία είχε χάσει τα ίχνη της 15χρονης κόρης της. Δυστυχώς η 15χρονη Olivia, αναγνωρίστηκε από την ίδια ανάμεσα στα θύματα. “Τραγούδησε με τους αγγέλους και να χαμογελάς, η μαμά σε αγαπάει τόσο πολύ”, ήταν σήμερα τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας της.

Τον θάνατο της 32χρονης Kelly Brewster ανακοίνωση ο σύντροφός της ο οποίος είπε πως το ζευγάρι έκανε σχέδια για το μέλλον.

Τα 10 από τα 22 θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα

-Martyn Hett, 29

-Angelika Klis, 40

-Marcin Klis, 42

-Georgina Callander, 18

-Saffie Rose Roussos, eight

-John Atkinson, 28

-Kelly Brewster, 32

-Olivia Campbell, 15

-Alison Howe, 45

-Lisa Lees, 47

Το προφίλ του μακελάρη

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωση, ο 22χρονος  Σάλμαν Αμπέντι ήταν ένας Βρετανός που γεννήθηκε στο Μάντσεστερ από Λίβυους γονείς οι οποίοι είχαν φύγει από τη χώρα για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

Προτεραιότητα της έρευνας «παραμένει να καθοριστεί αν (ο Αμπέντι) έδρασε μόνος ή αν ανήκει σε κάποιο δίκτυο», πρόσθεσε ο διοικητής της αστυνομίας.

Ένας άνδρας 23 ετών συνελήφθη επίσης λίγες ώρες νωρίτερα στο νότιο Μάντσεστερ και σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να συνδέεται με την επίθεση.

Επίσης έρευνες έγιναν κυρίως στην κατοικία του υπόπτου. Λίγοι περίοικοι γνώριζαν αυτόν τον «διακριτικό» και «συνεσταλμένο» φοιτητή.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία βρετανική εφημερίδα, η Sun, είχε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία της Roussos και μια άλλη του Αμπέντι με τις λέξεις “Pure” (αγνός) “Evil” (διαβολικός) αντίστοιχα στη λεζάντα από πάνω (σ.μ. λογοπαίγνιο με την έκφραση “pure evil” που σημαίνει απόλυτο κακό).

Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς κάποιοι από τους 59 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 12 είναι μικρότεροι των 16 ετών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

πηγή φωτογραφίας: AP/ Kirsty Wigglesworth

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα