Τραγική ιστορία από τη Συρία: Μητέρα γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Σώο ανασύρθηκε το βρέφος

Τραγική ιστορία από τη Συρία: Μητέρα γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Σώο ανασύρθηκε το βρέφος
Το νεογέννητο που βρέθηκε ζωντανό, ενωμένο με τη νεκρή μητέρα του, μετά τον φονικό σεισμό σε Συρία και Τουρκία Rami al SAYED/AFP

Στα ερείπια σπιτιού, σε μια πόλη της Συρίας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό, οι διασώστες εντόπισαν ένα ζωντανό νεογέννητο.

Μάχη με το χρόνο εξακολουθούν να δίνουν διασώστες –ανάμεσα στους οποίους και Έλληνες– προκειμένου να εντοπίσουν εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια των ισοπεδωμένων κτιρίων σε Τουρκία και Συρία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συνεργεία διάσωσης αλλά και πολίτες με γυμνά χέρια προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια που άφησε το διπλό φονικό χτύπημα του εγκέλαδου.

Μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, οι ιστορίες των οποίων συγκλονίζουν, καθώς κατάφεραν να μείνουν ζωντανά επί αρκετές ώρες.

Το νεογέννητο που βρέθηκε ζωντανό, ενωμένο με τη νεκρή μητέρα του

Στα ερείπια σπιτιού στην Τζαντάιρις, πόλη στη Συρία που επλήγη σφοδρά από τον σεισμό, διασώστες εντόπισαν το πρωί της Τρίτης ένα ζωντανό νεογέννητο βρέφος, το οποίο ήταν ακόμα ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του.

Το μικρό κορίτσι είναι η μοναδική επιζήσασα μιας οικογένειας, όλα τα μέλη της οποίας σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η τετραώροφη πολυκατοικία στην οποία διέμεναν.

Στην πόλη αυτή, στα σύνορα με την Τουρκία, οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα του πατέρα του βρέφους, Αμπντάλα Μλεϊχάν, της μητέρας του, Ααφρα, τεσσάρων αδελφών της και της θείας της.

Εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας του νεογέννητου μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία Rami al SAYED/AFP

“Αναζητούσαμε τον Αμπού Ρουντάινα (το επώνυμο του Αμπντάλα) και την οικογένειά του, αρχικά βρήκαμε την αδελφή του, στη συνέχεια τη σύζυγό του, στη συνέχεια τον Αμπού Ρουντάινα. Βρίσκονταν όλοι ο ένας κοντά στον άλλο” εξήγησε ένας στενός φίλος της οικογένειας.

“Στη συνέχεια ακούσαμε έναν ήχο όταν σκάβαμε (…) τραβήξαμε τα χώματα και βρήκαμε τη μικρή, δόξα τω Θεώ” πρόσθεσε.

Το βρέφος ήταν ακόμα ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του. “Τον κόψαμε και ο εξάδελφός μου μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο” συνέχισε ο ίδιος.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένας άνδρας να κρατά μέσα στα ερείπια ένα γυμνό βρέφος, καλυμμένο με σκόνη, με τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται. Την ώρα που θερμοκρασία βρίσκεται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ένας άλλος ρίχνει μια κουβέρτα για να καλύψει το νεογέννητο.

Το νεογέννητο που εντοπίστηκε ζωντανό, ενωμένο με τη νεκρή μητέρα του Rami al SAYED/AFP

Στη συνέχεια, το βρέφος μεταφέρθηκε σε κλινική στο Αφρίν της Συρίας, όπου δέχεται ιατρική φροντίδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα