Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε υπό κατασκευή “Hard Rock Hotel”

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε υπό κατασκευή “Hard Rock Hotel”
Hard Rock Hotel, Νέα Ορλεάνη AP

Το Σάββατο στη Νέα Ορλεάνη, κάτω από άγνωστα αίτια, ξενοδοχείο υπό κατασκευή κατέρρευσε. Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος και 18 άνθρωποι στο νοσοκομείο ο απολογισμός.

Δύο άνρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα αγνοείται στα συντρίμμια κτιρίου, Hard Rock Hotel, που βρισκόταν υπό καρασκευή. Το κτίριο χτιζόταν στη Νέα Ορλεάνη, των ΗΠΑ και κατέρρευσε το Σάββατο στις 9.12π.μ. (τοπική ώρα).

Συνεργεία διάσωσης μπήκαν στο κτίριο το Σάββατο, το απόγευμα σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής της Νέας Ορλεάνης αναφέρει πως οι ομάδες διάσωσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν παγιδευμένα άτομα. Ακόμα, η κατάρρευση του κτιρίου είναι υπεύθυνη για 18 ανθρώπους που νοσηλεύονται, όλα σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία δεν έχει ταυτοποιήσει ακόμα τους νεκρούς, αν και αναφέρει ότι σίγουρα ο ένας από τους δύο ήταν εργαζόμενος.

​Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της κατάρρευσης του ξενοδοχείου.

Η Hard Rock International εκφράζει την “βαθύτατη λύπη” της

πως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση “η εταιρεία Kailas Companies, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, συνεβλήθη με την κατασκευαστική εταιρεία Citadel Builders LLC για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου στη Νέα Ορλεάνη, με μελλοντικό υπεύθυνο λειτουργίας του ξενοδοχείου (hotel operator), μετά από την ολοκλήρωση της ανέγερσης, τη Hard Rock International. Επισημαίνεται ότι η Hard Rock, στη φάση της κατασκευής και μέχρι την αποπεράτωση, δεν έχει καμία συμμετοχή”.

“Η σκέψη μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων”, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα