Τραγωδία στον Καναδά: 9χρονος πέθανε από κρίση άσθματος λόγω των πυρκαγιών

Τραγωδία στον Καναδά: 9χρονος πέθανε από κρίση άσθματος λόγω των πυρκαγιών
Παιδί στο νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) Getty Images

Οι πυρκαγιές που μαστίζουν τον Καναδά κάνουν την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κακή, με αποτέλεσμα ένας 9χρονος από την Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, να πάθει κρίση άσθματος και να πεθάνει.

Από κρίση άσθματος, που πυροδοτήθηκε από την αποπνικτική ατμόσφαιρα των πυρκαγιών στην Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά, πέθανε ένας 9χρονος, σύμφωνα με τους γονείς του. Η κακή ποιότητα του αέρα, εξαιτίας του καπνού που προέκυψε από παραπάνω από 360 πυρκαγιές, πλήττοντας κυρίως τις βόρειες και κεντρικές περιοχές της επαρχίας, οδήγησε στον θάνατο του Carter Vigh, σύμφωνα με το CBC.

Το παιδί, πριν το μοιραίο συμβάν, είχε επισκεφτεί ένα υδάτινο πάρκο σε εξωτερικό χώρο με τους φίλους του, αφού ο αέρας είχε γίνει πιο καθαρός. Αργότερα, την ίδια μέρα, πήγε και στα γενέθλια ενός άλλου φίλου του, με την μητέρα του Vigh, Amber, να υποστηρίζει ότι ο γιος της δεν είχε δώσει κάποια ένδειξη ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή του.

Ο Carter πάθαινε κρίσεις άσθαματος από πολύ μικρός. Είχε πάντα μαζί του την συσκευή εισπνοών, ενώ είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο αρκετές φορές, προκεμένου να λάβει κατάλληλη θεραπεία και να ανέβουν τα επίπεδα οξυγόνου του. Το απόγευμα της Τρίτης (18/7) ο 9χρονος εκδήλωσε έντονο βήχα και όταν η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο.

Μόλις έφτασαν, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως έχασε τις αισθήσεις του. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν το αγόρι στη ζωή. Έπειτα από 25λεπτη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, το παιδί εξέπνευσε.

Οι Amber και James Vigh δήλωσαν πως, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, η αιτία του θανάτου του Carter ήταν πιθανότατα μια σοβαρή κρίση άσθματος που επιδεινώθηκε από τον καπνό στην ατμόσφαιρα. Η ιατροδικαστική εταιρεία της Βρετανικής Κολούμπια επιβεβαίωσε ότι διερευνά τον θάνατο του 9χρονου, με έναν εκπρόσωπο να καθιστά σαφές ότι δεν γίνεται να σχολιαστεί το συμβάν περεταίρω, χωρίς πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα