Τραμπ: Αυτή δεν είναι μία καλή εποχή για να σε λένε “Ντόναλντ” – Το όνομά του πήρε τον κατήφορο

Τραμπ: Αυτή δεν είναι μία καλή εποχή για να σε λένε “Ντόναλντ” – Το όνομά του πήρε τον κατήφορο
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Μαζί με την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει και το ίδιο του το όνομα να "γκρεμίζεται". Όλο και λιγότεροι γονείς επιλέγουν το "Ντόναλντ" για τα παιδιά τους.

Μετά τη χάρη, χάνεται και το όνομα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται δραματικά και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης των Ηνωμένων Πολιτειών, το “Ντόναλντ” έπιασε… πάτο τον προηγούμενο χρόνο, ακολουθώντας την πορεία του πρώην προέδρου της χώρας, καθώς όλο και λιγότεροι γονείς επέλεγαν δώσουν το συγκεκριμένο όνομα στα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, το “Ντόναλντ”, δεν ήταν και το πλέον αγαπητό όνομα τον προηγούμενο χρόνο, καθώς από την 555η του 2019 “βούτηξε” στην 610η το 2020, που είναι και η χαμηλότερη από το 1880! Για την ακρίβεια, το 2020, μόλις 444 παιδιά νεογέννητα βαφτίστηκαν με το εν λόγω όνομα, αριθμός κατά πολύ μικρότερος από το 507 του 2019 και τα 602 του 2017, όταν ο Τραμπ εγκαταστάθηκε στο Οβάλ γραφείο.

Για τα… πρακτικά, να σημειωθεί πως το “Ντόναλντ” είχε κάνει ρεκόρ το 1934, καθώς δόθηκε σε 30.408 αγόρια και 110 κορίτσια. Το 2017 παρατηρήθηκε μία μικρή άνοδος, στη συνέχεια ωστόσο το κέλτικο όνομα άρχισε την καθοδική του πορεία.

Βέβαια, ο Τραμπ μπορεί να βρει παρηγοριά στο γεγονός ότι αρκετοί πρόεδροι των ΗΠΑ είδαν το όνομά τους να έχει πτωτική πορεία μετά τη λήξη της θητείας του. Από την άλλη, δεν πρέπει να αισθάνεται και ιδιαίτερα περήφανος βλέποντας οικεία του πρόσωπα, ή μάλλον… ονόματα, να έχουν αντίστοιχη επίπτωση εξαιτίας του: Το όνομα “Μελάνια” για παράδειγμα, που είχε ραγδαία αύξηση το 2018, σημείωσε πτώση το 2020, πράγμα που συνέβη και με τα ονόματα των παιδιών του ζεύγους, με εξαίρεση αυτό της Ιβάνκα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα