Τραμπ: Ανακοινώνει το πλάσμα αίματος ως θεραπεία του κορονοϊού

Τραμπ: Ανακοινώνει το πλάσμα αίματος ως θεραπεία του κορονοϊού
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Η χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό, έχει ήδη γίνει σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με ΜΜΕ. Δρομολογείται έγκριση εμβολίου πριν τις εκλογές τον Νοέμβριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση της απόφασης αυτής.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Έγκριση εμβολίου πριν τις εκλογές τον Νοέμβριο

Την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ώστε να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Μία επιλογή που εξετάζεται από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να χορηγήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «κατεπείγουσα έγκριση χρήσης» τον Οκτώβριο στο εμβόλιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα