Τραμπ: Διαφωνώ, αλλά θα γίνει ομαλή μεταβίβαση εξουσίας

Τραμπ: Διαφωνώ, αλλά θα γίνει ομαλή μεταβίβαση εξουσίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δήλωσή του πως θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο, επιμένει στις θεωρίες περί νοθείας ψήφων.

Δήλωση σχετικά με την εκλογική πιστοποίηση και την επίσημη κήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο που έλαβαν χώρα την Τετάρτη (06/1), έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κογκρέσο ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγα λεπτά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων απερρίφθησαν οι ενστάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα σε τρεις πολιτείες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ανέφερε πως διαφωνεί με το αποτέλεσμα, επιμένοντας στις θεωρίες περί νοθείας και μη νόμιμων ψήφων, ωστόσο, δήλωσε πως θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ:

“Παρόλο που διαφωνώ απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου. Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλιστεί ότι μετρήθηκαν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Αν και αυτό αντιπροσωπεύει το τέλος της σπουδαιότερης πρώτης περιόδου στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά!”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα