Τραμπ κατά Τουρκίας: Υπονομεύει την εκστρατεία για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια υποδέχτηκαν το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια υποδέχτηκαν το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας AP

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση παίζει προβληματικό ρόλο στην προσπάθεια της επικράτησης στη μάχη με τον ISIS.

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εκτιμά ιδιαίτερα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο στην επιστολή του προς τη Νάνσι Πελόζι επεσήμανε ότι η τουρκική κυβέρνηση υπονομεύει την εκστρατεία για την τελική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε τα εξής: "Η κατάσταση και σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας με τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Το ISIS, θέτει σε κίνδυνο πολίτες και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως εκ τούτου, έχω αποφασίσει ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε με την εκτελεστική εντολή 13894 σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Τουρκία
SHARE:

24Media Network