Τραμπ: Νέα σύγχυση για την υγεία του – Ισχυρά φάρμακα αλλά εξιτήριο

Τραμπ: Νέα σύγχυση για την υγεία του – Ισχυρά φάρμακα αλλά εξιτήριο
President Donald Trump listens during an event called "Kids First: Getting America's Children Safely Back to School" in the State Dining room of the White House, Wednesday, Aug. 12, 2020, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Ερωτήματα προκύπτουν από τις ανακοινώσεις των γιατρών του Τραμπ για την πορεία της υγείας του. Παίρνει φάρμακα που χορηγούνται σε σοβαρές περιπτώσεις αλλά λένε οτι ίσως τη Δευτέρα βγει από το νοσοκομείο.

Νέα ερωτήματα προκύπτουν μετά τις ανακοινώσεις της ιατρικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ για την πορεία της υγείας του. Όπως δήλωσαν συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι θα μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου από την Δευτέρα.

Ωστόσο, όπως είπε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του αμερικανού προέδρου έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό. Πρόσθεσε δε οτι “όπως κάθε ασθενής, έχει τα πάνω και τα κάτω”.

Οι γιαροί δήλωσαν επίσης οτι ο 74χρονος Τραμπ ακολουθεί αγωγή με remdesivir, αλλά πλέον λαμβάνει και δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά της Covid-19. 

Δηλαδή του χορηγούν φάρμακα για σοβαρές περιπτώσεις, αλλά του δίνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο γιατρός Κόνλεϊ κατα την ενημέρωση. AP

Ο Κόνλεϊ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν απάντησε σε βασικές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τραμπ και παραδέχτηκε οτι παρέλειψε τις ανησυχητικές πτώσεις στα επίπεδα οξυγόνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, επειδή ήθελε να “αντικατοπτρίζει την αισοδοξία ” που είχαν οι γιατροί και ο πρόεδρος σχετικά με την κατάστασή του και δεν ήθελε “να δώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την πορεία της ασθένειας σε άλλη κατεύθυνση.”

Επίσης δεν έδωσε λεπτομέριες για το τι έχουν δείξει οι ακτινογραφίες ή οι αξονικές τομογραφίες σχετικά με το αν υπήρξε ζημιά στους πνεύμονες του Τραμπ. 

“Υπάρχουν κάποια αναμενόμενα ευρήματα, αλλά τίποτα εμπνέει ανησυχία”, δήλωσε ο Κόνλεϊ χωρίς να εξηγεί εάν ήταν “αναμενόμενα ευρήματα” σε έναν κανονικό ασθενή ή έναν ασθενή με κορονοϊό.

Ο γιατρός Μπράιαν Γκαριμπάλντι αφού είπε οτι ο Τραμπ “σήμερα αισθάνεται καλά, είναι όρθιος και δραστήριος” συνέχισε λέγοντας οτι “στόχος μας για την σημερινή ημέρα είναι να τον κάνουμε να φάει, να πιεί και να τον κρατήσουμε μακριά από το κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο, για να είναι δραστήριος και να συνεχίσει να αισθάνεται καλά”, για να συπληρώσει οτι “ελπίζουμε να τον βγάλουμε από το νοσοκομείο ήδη από αύριο και να συνεχίσει την αγωγή από τον Λευκό Οίκο”.

Από την ενημέρωση της ιατρικής ομάδας AP

 

Νωρίτερα και μερικές ώρες μετά τις αντικρουόμενες πληροφορίες που ήρθαν στην δημοσιότητα για την κατάσταση της υγείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σε βίντεο στο οποίο δήλωνε πως αισθάνεται καλύτερα και οτι “η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία” ως προς την πορεία της ανάρρωσής του.

Σύγχυση επικράτησε το Σάββατο, όταν μη κατονομαζόμενη πηγή του Λευκού Οίκου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή πορεία ανάρρωσης και ορισμένοι από τους ζωτικούς του δείκτες κατά τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικοί.

Οι εκτιμήσεις αυτές ήρθαν σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ ο οποίος δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο, είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, και «είναι πολύ καλά».

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή οτι τόσο ο ίδιος όσο και η Μελάνια προσβλήθηκαν απο τον κορονοϊό ενω νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως στενή του συνεργάτις είχε μολυνθεί από τον ιό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα