Τραμπ: Ρωσία, ΕΕ και Κίνα είναι εχθροί των ΗΠΑ

Ρωσία, ΕΕ και Κίνα είναι εχθροί των ΗΠΑ σύμφωνα με τον Τραμπ
Ρωσία, ΕΕ και Κίνα είναι εχθροί των ΗΠΑ σύμφωνα με τον Τραμπ AP

"Δεν σημαίνει ότι είναι κακές, σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές" επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι "εχθροί" των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Στη συνέντευξη αυτή, που παραχωρήθηκε το Σάββατο και μεταδόθηκε την Κυριακή, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι "εχθροί" των ΗΠΑ.

"Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές", σημείωσε.

Τουσκ: Fake news ότι είμαστε εχθροί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε την ΕΕ εχθρό σε εμπορικά θέματα.

«Η Αμερική και η ΕΕ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news [ψεύτικες ειδήσεις]», έγραψε στο Twitter ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την ΕΕ «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών με «αυτά που μας κάνουν στο εμπόριο» και πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακοί», σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από την ειδησεογραφική εκπομπή του CBS, Face the Nation.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φινλανδία: Διαδήλωση κατά των Τραμπ και Πούτιν στο Ελσίνκι

"Πυρά" Τραμπ σε Ευρώπη και Γερμανία για μεταναστευτικό, αμυντικές δαπάνες και εξάρτηση από τη Ρωσία

SHARE:

24Media Network