Τραμπ στην Συρία: Αντί να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, τα ενισχύει

Τραμπ στην Συρία: Αντί να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, τα ενισχύει
Αμερικανικά στρατεύματα στην Συρία. AP

Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ "δεν συμμετέχουν στη Συρία". Εντωμεταξύ, την ίδια ημέρα στέλνει περισσότερα και ενισχυμένα αμερικανικά στρατεύματα για να "φυλάσσουν το πετρέλαιο".

Περίπου 100 μέλη της υπηρεσίας των ΗΠΑ πηγαίνουν στη βορειοανατολική Συρία για να αμυνθούν ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Παρά τη “σαφή επιθυμία” του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και να βελτιώσει τους δεσμούς με τη Ρωσία, το Πεντάγωνο θα στείλει άμεσα 100 στρατιώτες στο συριακό έθνος για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις δυνάμεις της Μόσχας.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι πολεμικά οχήματα, ραντάρ και μαχητικά αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούντουσαν για τη διεξαγωγή περιπολιών θα έφταναν στη βορειοανατολική Συρία.

Παρά την ενίσχυση στρατευμάτων και όπλων στη Συρία, ο Τραμπ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου – την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης – ότι ο αμερικανικός στρατός απήχε από την Συρία.

“Έχουμε φύγει από τη Συρία, αλλά κρατήσαμε το πετρέλαιο”, είπε σε συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου. “Κράτησα το πετρέλαιο. Και έχουμε στρατεύματα που φυλάσσουν το πετρέλαιο. Εκτός από αυτό, δεν συμμετέχουμε στη Συρία”.

Η απόφαση λαμβάνεται μόλις ένα μήνα αφότου επτά μέλη της υπηρεσίας των ΗΠΑ υπέφεραν από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με ρωσικές δυνάμεις. Συνεπώς, η απρόκλητη επίθεση προκάλεσε το Υπουργείο Άμυνας να παρέχει ενισχύσεις σε περίπου 500 αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται ακόμη στη Συρία ως μέρος ενός παγκόσμιου συνασπισμού κατά του ISIS.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, “έχει κατευθύνει μια σειρά από ενέργειες στη βορειοανατολική Συρία για να βοηθήσει στην εγγύηση της ασφάλειας των δυνάμεων του Συνασπισμού”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Bill Urban σύμφωνα με πληροφορίες του Vox. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν σύγκρουση με κανένα άλλο έθνος στη Συρία, αλλά θα υπερασπιστούν τις δυνάμεις του Συνασπισμού εάν είναι απαραίτητο”.

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία είναι πιθανό να απασχολήσουν την προεδρική εκστρατεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα