Τραμπ: Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τον Τραμπ
Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τον Τραμπ AP

Φουλ προετοιμασίες για την ιστορική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο. Συζητήσεις για την ημερομηνία και τον τόπο

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι οι προετοιμασίες για μια συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν «πολύ καλά», έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για «τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής. Ο νέος υπουργός του επί των Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, είχε συναντηθεί --ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA-- με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του (καθολικού) Πάσχα, στη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.

Την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζονται «δύο ή τρεις» τόποι για τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια έκανε λόγο για «δύο πιθανές χώρες». Προηγουμένως είχε μιλήσει για πέντε τόπους.

Μια άλλη ιστορική σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, στη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργασθούν υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου και υπέρ μιας διαρκούς ειρήνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Εξετάζονται "δύο-τρεις τοποθεσίες" για τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την ιστορική συνάντηση στην Κορέα

Ιστορική μέρα για Βόρεια και Νότια Κορέα: Τέλος ο πόλεμος, τέλος τα πυρηνικά

ADVERTISING

SHARE: