Τρέμουν οι τράπεζες: Η Lloyds δημιουργεί σύστημα έκτακτης ανάγκης εν όψει ανεξαρτησίας Σκωτίας

Τρέμουν οι τράπεζες: Η Lloyds δημιουργεί σύστημα έκτακτης ανάγκης εν όψει ανεξαρτησίας Σκωτίας

Η τράπεζα Lloyds δημιουργεί συστήματα έκτακτης ανάγκης με τη σύσταση νομικών προσώπων στην Αγγλία εν όψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Το βρετανικό πιστωτικό ίδρυμα Lloyds Banking Group Plc, το οποίο έχει την έδρα του στη Σκωτία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δημιουργήσει νομικά πρόσωπα στην Αγγλία, ως μέρος του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης της τράπεζας εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας όπου θα κριθεί η ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας.

Εν τω μεταξύ κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι και η Royal Bank of Scotland, μια άλλη μεγάλη βρετανική τράπεζα που βρίσκεται στη Σκωτία, θα έχει την έδρα της στο Λονδίνο, στην περίπτωση όπου μέσω του δημοψηφίσματος εγκριθεί η ανεξαρτησία της περιοχής από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μεν Lloyds Banking Group απασχολεί σήμερα 16.000 υπαλλήλους στη Σκωτία ενώ αντίστοιχα η Royal Bank of Scotland, απασχολεί 11.500 υπαλλήλους στη Σκωτία.

Οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας έχουν πει ότι οι τράπεζες της Σκωτίας θα μπορούσαν να μετακινηθούν προς την Αγγλία λόγω της αβεβαιότητας που θα προκληθεί για το νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ανεξάρτητη Σκωτία, αλλά και εξ αιτίας της αβεβαιότητας αν το νέο κράτος που ενδεχομένως να δημιουργηθεί, θα είναι σε θέση να υπολογίζει στην υποστήριξη της Τράπεζας της Αγγλίας ως δανειστή έσχατης ανάγκης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου είναι αβέβαιο με τις δύο πλευρές να μάχονται στήθος με στήθος.

SHARE:

24Media Network