Τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν στη γη

Τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν στη γη

Τρεις αστροναύτες επέστρεψαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πίσω στη Γη, μετά από 5 μήνες που πέρασαν στο διάστημα (Vid)

Δύο ρώσοι κοσμοναύτες και ένας αμερικανός αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν στη Γη ύστερα από παραμονή τουλάχιστον πέντε μηνών στο διάστημα.

Οι Ρώσοι Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν καθώς και ο Αμερικανός Κρις Κάσιντι πάτησαν στη Γη την προγραμματισμένη ώρα, στις 08.58 τοπική ώρα (05.58 ώρα Ελλάδος) στις στέπες του Καζακστάν, της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας στην κεντρική Ασία της οποίας η Ρωσία εκμεταλλεύεται το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού κέντρου ελέγχου δείχνει τους τρεις άνδρες να βγαίνουν από την κάψουλα και να μεταφέρονται πάνω σε καθίσματα υπό τον πρωινό ήλιο.

Οι τρεις άνδρες είχαν φθάσει στο ΔΔΣ στις 29 Μαρτίου αφού είχαν πραγματοποιήσει πτήση εξπρές, διάρκειας ρεκόρ, μικρότερης των έξι ωρών -έναντι δύο ημερών που χρειάζονταν παλαιότερα-με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ.

Μετά την άφιξή τους στον ΔΔΣ πολλά συμβάντα είχαν καταγραφεί. Τον Μάιο μια διαρροή αμμωνίας είχε εντοπιστεί στο αμερικανικό τμήμα του ΔΔΣ η οποία ανάγκασε δύο αστροναύτες να βγουν εκτάκτως στο διάστημα για να αντικαταστήσουν μια αντλία.

Ο ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, ο Ρώσος Φιοντόρ Γιουρτσίχιν και η Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ παραμένουν στον ΔΔΣ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μεταβούν εκεί ο Αμερικανός Μάικλ Χόπκινς και οι Ρώσοι Ολέγκ Κοτόφ και Σεργκέι Ριαζάνσκι.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Retour sur Terre de trois spationautes de l'ISS

SHARE: