Τρόφιμος του Δαφνίου διώκεται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Τρόφιμος του Δαφνίου διώκεται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο του, στο σπίτι του, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ονομασίες που παρέπεμπαν σε ανήλικα άτομα κάτω των 15 ετών και κυρίως από ξένες χώρες

Μία νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 28χρονου τροφίμου πλέον του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 28χρονος κατείχε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι του, αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ανηλίκους κάτω των 15 ετών.

Άντρες της Δίωξης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στο σπίτι του, στο οποίο βρισκόταν η μητέρα του. Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο του, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ονομασίες που παρέπεμπαν σε ανήλικα άτομα κάτω των 15 ετών και κυρίως από ξένες χώρες. Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο δράστης νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τη στιγμή της κατ’ οίκον έρευνας, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στο σπίτι του.

Από τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ USB sticks, επτά εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και 11 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω ανάλυση, ενώ η  δικογραφία, που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network