Τρομοκρατία στην Τουρκία: Εισέβαλλαν σε σπίτι Κούρδισσας δημοσιογράφου – “Η αδιαφορία μας σκοτώνει!”

Τρομοκρατία στην Τουρκία: Εισέβαλλαν σε σπίτι Κούρδισσας δημοσιογράφου – “Η αδιαφορία μας σκοτώνει!”
facebook

"Δεν υπάρχουν ίχνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Αλλά με όποιο κόστος, θα συνεχίσω τη μάχη μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη!" καταγγέλλει η ίδια.

Πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί εισέβαλλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διαμέρισμα της βραβευμένης Κούρδισσας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Νουρτζάν Μπαϋσάλ (Nurcan Baysal), στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), εξαιτίας των αναρτήσεων της στα social media, όπου ασκούσε κριτική στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

“Στην Τουρκία καταπιέζουν βιαίως και προσπαθούν να κάνουν να σιγήσουν τα άτομα που ζητούν ειρήνη και μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ είμαι απλά μία από αυτούς, τους χιλιάδες άλλους που έχουν φυλακιστεί. Η αδιαφορία μας σκοτώνει. Σας παρακαλώ να υψήσετε τη φωνή και να σταθείτε αλληλέγγυοι στη μάχη μας προτού να είναι πολύ αργά”, έγραψε η ίδια, ενώ σε νωρίτερο tweets της περιέγραφε τον τρόμο:

“Σήμερα στις 5 τα ξημερώματα, 30 με 40 πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι μου και με ζητούσαν. Αυτή τη στιγμή είμαι στο εξωτερικό και έτσι δεν συνελήφθη, αλλά τρομοκρατήθηκαν τα δύο παιδιά μου. Δεν υπάρχουν ίχνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Αλλά με όποιο κόστος, θα συνεχίσω τη μάχη μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη!”, περιέγραφε η ίδια.

Από τι 9 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές περισσότεροι από 200 άνθρωποι για επικριτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version