Τσαβούσογλου: Το Ορούτς Ρέις θα επιστρέψει στην Ανατολική Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Το Ορούτς Ρέις θα επιστρέψει στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι δεν τελείωσε η δραστηριότητά του στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν, ότι ο ελλιμενισμός του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις για εργασίες συντήρησης δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει οι επιχειρήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια την Κυριακή και η Άγκυρα λέει ότι αυτό έγινε προκειμένου να γίνει μια συντήρηση ρουτίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η συντήρηση του πλοίου μπορεί να διαρκέσει «μερικές εβδομάδες».

«Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει υπογράψει συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας τις δραστηριότητές τους δίνοντας άδειες σε διάφορες εταιρείες στις περιοχές τους. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να αποκλείσουν την Τουρκία.

”Είδαμε ότι οι προειδοποιήσεις μας δεν ακούγονται με κανέναν τρόπο, ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας με τα δικά μας σκάφη γεώτρησης. Κάναμε αυτά τα βήματα επειδή αγνόησαν τα δικαιώματά μας”, είπε.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Μέρκελ, η οποία όπως είπε ”έδειχνε πάντα την πιο αποφασιστική στάση, όπως με το παράδειγμα της μετανάστευσης. Θα μεταφέρει επίσης μετανάστες από τη Λέσβο στη χώρα της. Στην Ευρώπη, έχει διαφορετική στάση από τη Γαλλία. Το πρόβλημα της Γαλλίας είναι η ευρωπαϊκή ηγεσία. Η Γαλλία έχει τη δική της ατζέντα, αλλά βλέπουμε ότι η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτήν την ατζέντα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα