Τυφώνας Ντόριαν: Εικόνες αποκάλυψης στις Μπαχάμες - Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 20 τραυματίες

Εξαιρετικά επικίνδυνος παραμένει ο Ντόριαν.
Εξαιρετικά επικίνδυνος παραμένει ο Ντόριαν. AP

Υποβαθμίστηκε στη κατηγορία 4 και παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος. Υπολογίζεται ότι 13.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή καταστραφεί από το πέρασμα του Ντόριαν.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νησιά Άβακος, στις Μπαχάμες, από το πλήγμα του κυκλώνα Ντόριαν, κατά τον πρώτο, ακόμη προσωρινό απολογισμό που δημοσιοποίησε ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός της χώρας, αρχιπελάγους της Καραϊβικής που πλήττει σκληρά το ακραίο καιρικό φαινόμενο. Άλλοι περίπου είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε ο Μίνις.

Η ένταση των φαινομένων μειώθηκε ελαφρά, καθώς ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην Κατηγορία 4 από την Κατηγορία 5 όπου είχε φθάσει στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

Ωστόσο ο Ντόριαν παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος για τις Μπαχάμες, καθώς έχει επιβραδύνει σε βαθμό που μοιάζει σαν να έχει σταματήσει πάνω από τη νησιωτική χώρα.

Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από τις αρχές είναι οι εκκενώσεις περιοχών, κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών ενώ δόθηκαν για αποφυγή κυκλοφορίας στους δρόμους.

Υπολογίζεται ότι 13.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή καταστραφεί από το πέρασμα του Ντόριαν, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

Οι εικόνες που δημοσιεύονται αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής:

Oι αρχές στις νοτιοανατολικές πολιτείες Φλόριντα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα έδωσαν εντολή εκκένωσης περιοχών όπου διαμένουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Εκατοντάδες εθελοντές υπό τον Ερυθρό Σταυρό, οχήματα ταχείας επέμβασης και περισσότερα από 30 φορτηγά γεμάτα από προμήθειες με είδη πρώτης ανάγκης είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που αναμένουν την έλευση του Ντόριαν.

Σάρωσε τις Μπαχάμες ο Ντόριαν.
Σάρωσε τις Μπαχάμες ο Ντόριαν. AP
Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τυφώνας Ντόριαν: 13.000 σπίτια έχουν καταστραφεί στις Μπαχάμες

Τυφώνας Ντόριαν: Ισοπέδωσε τις Μπαχάμες - Ανυπολόγιστες καταστροφές, σε συναγερμό η Φλόριντα

Τυφώνας Ντόριαν: Φτάνει στις ΗΠΑ - Συναγερμός στη Φλόριντα

SHARE: