Τυφώνας Οντίλ: Σάρωσε τουριστικά θέρετρα στο Μεξικό

Τυφώνας Οντίλ: Σάρωσε τουριστικά θέρετρα στο Μεξικό

Ο τυφώνας Οντίλ σάρωσε το τουριστικό θέρετρο της Μπάχα Καλιφόρνια με ανέμους που έφθασαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα

O τυφώνας Οντίλ σάρωσε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό, όπου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων δέντρα ξεριζώθηκαν, κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν και χιλιάδες τουρίστες αναζήτησαν καταφύγιο σε κέντρα έκτακτης ανάγκης.

Άνεμοι που έφθαναν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα σφυροκόπησαν τα καταφύγια καθώς πρόκειται για μία από τις χειρότερες καταιγίδες στην ιστορία που έπληξε τις πολυτελείς κατοικίες του Λος Κάμπος, σαρώνοντας τις βορειοδυτικές ακτές του Μεξικού. Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά ξενοδοχεία.

Ο τυφώνας έχει εξασθενήσει πέφτοντας από την κατηγορία 4 στην κατηγορία 2, ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανέφερε ότι μπορεί ακόμη να προκαλέσει πλημμύρες που θα θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κατολισθήσεις στις βορειοδυτικές ακτές του Μεξικού το επόμενο 48ωρο.

«Όλη η περιοχή έχει καταστραφεί, στο Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο, τα παράθυρα έσπασαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και ηλεκτρικές κολώνες έπεσαν» δήλωσε ο Μαουρίτσιο Μπαλντεράμα, διευθυντής του ξενοδοχείου Cabo Surf. Όλοι οι ένοικοι είναι καλά στην υγεία τους, προσέθεσε ο ίδιος.

Οι τουρίστες που είχαν μεταφερθεί στα καταφύγια ή κρύβονταν στις μπανιέρες των δωματίων του ανήρτησαν φωτογραφίες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Τα παράθυρα στα δωμάτια είχαν καλυφθεί από έπιπλα που έχουν παρασύρει οι θυελλώδεις άνεμοι.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 26.000 ξένοι τουρίστες και 4.000 Μεξικανοί βρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με Μεξικανούς αξιωματούχους. Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης και στρατιώτες απομάκρυναν χιλιάδες ανθρώπους από περιοχές όπου υπήρχε κίνδυνος πλημμυρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network