Τζ. Κασόγκι: Με κρατικό αεροπλάνο ταξίδεψαν οι δολοφόνοι του στην Κωνσταντινούπολη

Τζ. Κασόγκι: Με κρατικό αεροπλάνο ταξίδεψαν οι δολοφόνοι του στην Κωνσταντινούπολη
Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης AP Photo/Hasan Jamali, File

Αεροπλάνα ιδιοκτησίας του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν μετάφεραν τους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Εχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από τη φρικιαστική δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίζουν να έρχονται “καυτά” στοιχεία στη δημοσιότητα. Στοιχεία που εμπλέκουν όλο και περισσότερο τον πρίγκιπα της Σ. Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν στην υπόθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με δικαστικά έγγραφα που κατάφεραν να δουν οι δημοσιογράφοι του CNN αποδεικνύεται ότι τα δύο ιδιωτικά τζετ με τα οποία ταξίδεψαν οι δολοφόνοι του Κασόγκι στην Τουρκία είναι ιδιοκτησίας του μπιν Σάλμαν και του σαουδαραβικού κράτους.

Τα εν λόγω έγγραφα αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία των αεροσκαφών εξαγοράστηκε από το κρατικό ταμείο στα τέλη του 2017. Στο ταμείο φυσικά έχει δυνατότητα να παρέμβει άνα πάσα στιγμή ο Σάλμαν ως de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος χειρίζεται ως προσωπικό του απόκτημα κάθε τι κρατικό.

Μ’ αυτά τα αεροπλάνα οι δολοφόνοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη όπου αφού δολοφόνησαν τον Κασόγκι τον τεμάχισαν και εξαφάνισαν το πτώμα του σ’ ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Ο Κασόγκι, δημοσιογράφος της Ουάσιγκτον Ποστ, ήταν άκρως επικριτικός στα γραφόμενά του εναντίον του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας το οποίο στηλίτευε συνεχώς. Στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ο δημοσιογράφος είχε μεταβεί τον Οκτώβριο του 2018 για να παραλάβει τις άδειες για το γάμο του. Τον πρόλαβαν όμως οι δολοφόνοι οι οποίοι, όπως φαίνεται, λειτουργούσαν με κρατική κάλυψη, αν όχι με κρατική εντολή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα