Τζο Μπάιντεν: “Ο Τραμπ μού έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή”

Τζο Μπάιντεν: “Ο Τραμπ μού έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή”
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο @2021 Evan Vucci / Associated Press

Συνεργάτης του Τραμπ έκανε λόγο για μία "προσωπική επιστολή", με την οποία ο μεγιστάνας προσεύχεται για την επιτυχία της χώρας και τη φροντίδα της από τη νέα κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τού έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή.

«Ο πρόεδρος έγραψε μία πολύ γενναιόδωρη επιστολή» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα μιλήσω γι’ αυτή πριν μιλήσω με τον ίδιο, αλλά ήταν γενναιόδωρη» πρόσθεσε.

Ανώτερος συνεργάτης του Τραμπ, μιλώντας στο CNN, έκανε λόγο για μία «προσωπική επιστολή» με την οποία ο μεγιστάνας προσεύχεται για την επιτυχία της χώρας και τη φροντίδα της από τη νέα διακυβέρνηση.

Ο ίδιος σημείωσε πως η επιστολή ήταν στη λίστα των πραγμάτων που είχε να κάνει ο Τραμπ την τελευταία του νύχτα στον Λευκό Οίκο, ενώ τόνισε πως δεν ήταν πολλοί αυτοί που είδαν το γράμμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως βάσει των σχολίων του Προέδρου είναι «προσωπική κα όπως σας είπε, είναι γενναιόδωρη και ευγενική».

Σημειώνεται ότι η επιστολή που άφησε ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο για τον διάδοχό του αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ. «Δεν είμαστε προσωρινοί κάτοχοι αυτής της θέσης», είχε γράψει πριν από τέσσερα χρόνια ο Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτή η θέση μας καθιστά προστάτες των θεσμών και των δημοκρατικών παραδόσεων όπως το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων για τα οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν» συμπλήρωνε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα